Hütőbe tetted a banánt? Sokkal jobb helyen is tarthatnád

A banán frissen tartása örök kérdés, de a legtöbben a hűtőre szavaznak, ha nem fogyasztják el pár napon belül a népszerű gyümölcsöt. Napi Tippünkben most jobb trükköt mutatunk, amivel nem barnul be idő előtt a banán.

Banánt a hűtőbe vagy sem? Sokakat megoszt a kérdés, a vágyott cél azonban minden esetben ugyanaz, több napig elálló banán, ami az érettségi folyamaton szépen, sorjában megy végig, nem pedig kis túlzással azonnal bebarnul, miután megvásároltuk az egykoron, a boltok polcain még szépen zöldes sárgán pompázó fürtöket.

Egy nő friss banánt hámoz
A banánt szobahőmérsékleten kell tárolni, hogy ne barnuljon meg

A tárolásra vonatkozó válasz egyszerűbb, mint valaha gondoltuk volna. Az eredmény pedig hosszú idei friss és ízteles banánok, mindössze ennyit kell tenned értük:

tárold őket szobahőmérsékleten vagy a kamrában.

A banánt, hűvös, száraz és jól szellőző helyen, például kamrában vagy polcon tároljuk, lehetőleg ne a hűtőben vagy a gyümölcsöstálban. A szobahőmérséklet lehetővé teszi a gyümölcs lassú érését. A másik fontos trükk, hogy mindemellet kerüljük a közvetlen napfényt, mivel az felgyorsíthatja a természetes érési folyamatot és barna foltokat okoz a gyümölcsön, ráadásul kimarad az a fázis, amikor édes, de még nem túlérett banánt falatozhatunk.

Amennyiben mégis ez történik, a túlérett banánokat az alábbi receptekben hasznosíthatjuk:

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Vaníliás banánpuding

Az amerikai banana pudding elsősorban az USA déli államaiban közkedvelt, ott előszeretettel készítik családi, egyéb közösségi összejövetelekre. Igazán népszerűvé egy Magnolia Bakery ...

További tippek, amiket kipróbálhatsz a banán tárolására:

  • Légmentesen záródó zacskó és citrom: A banán tárolásának egyik trükkje az, hogy egy fél citrommal együtt légmentesen záródó zacskóba helyezzük. Ez a trükk segít megőrizni a banán legoptimálisabb állagát, még akkor is, ha a hűtőszekrénybe tettük őket.
  • Tipp a banán együtt tárolásához: A banán lassabb érésének egyik trükkje az, hogy fürtökben tároljuk, és ne válasszuk szét. Ez a praktika megakadályozza a fekete foltok gyors megjelenését.
  • Fóliázás: Hogy a banán ne feketüljön el, tekerjük fóliába. Ez a trükk frissen tartja a banánt , és lehetővé teszi a hűtőszekrényben való tárolását anélkül, hogy gyorsan romlana.
  • Újságtrükk : Ha a banánt újságpapírba csomagoljuk, mielőtt a hűtőszekrénybe helyezzük, szintén megnövelhetjük frissességi idejét.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több segítség a főzéshez:

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!