Ennyi ideig áztasd a fanyársat, mielőtt grillre tennéd

A grillezés elengedhetetlen kiegészítője a nyárs, Napi Tippünkből pedig most megtudhatod, miért és mennyi időre érdemes beáztatnod a bambuszból készült nyársakat használat előtt!

A nyári vacsorák praktikus kiegészítője a bambusznyárs: csak húzd rá a kedvenc hozzávalóidat, és indítsd be a grillt. A garnélarákból, zöldségekből és csirkéből készült nyárson sülteket nemcsak egyszerű elkészíteni és tálalni, de még szórakoztató is együtt ilyen módon elfogyasztani a közös ebédet vagy vacsorát. Az egyetlen bökkenő, ami gátat szabhat a felhőtlen falatozásnak? Ne felejtsd el előkezelni a bambusznyársakat, mielőtt beizzítod a grillt, hogy biztonságos legyen a sütögetés.

Ennyi ideig áztasd a bambusznyársat, mielőtt grillre tennéd

A száraz és törékeny bambusz (esetleg fából készült) nyársak könnyen megégnek a forró grillen, hacsak nem teszed meg a szükséges megelőző intézkedéseket. A legjobb módja annak, hogy a bambuszból készült nyársak ne égjenek meg, ha vízbe áztatod őket használat előtt.

Mennyi ideig kell áztatni a nyársakat?

Mi ennek a menete? Először is, vegyél egy nagyobb üvegtálat (pl. 20x33 centiméteresnek jónak kell lennie, de akkorát használj, ami elég széles, hogy a nyárs teljesen beleférjen) és töltsd meg vízzel – a hőmérséklete nem számít – majd helyezd bele a bambusznyársakat, és az egészet tedd félre.

Alapesetben 30 perc fürdőzés szükséges a nyársaknak, azonban, ha olyan ételt készítesz, ami csak nagyon rövid ideig lesz a grillen, akkor már 10 perc is elegendő lehet ahhoz, hogy megelőzd, hogy megégjenek. Ha esetleg valamilyen hosszabb ideig sülő étel kerülne a nyársra, akkor viszont a főszabály lép életbe, és minimum 30 perc ajánlott, de akár egy éjszakára is a vízben hagyhatod őket.

Mi történik, ha kihagyod az áztatást?

A legalább 30 percig tartó áztatás elegendő időt biztosít a törékeny bambusznak ahhoz, hogy felszívja és magába zárja a nedvességet. Ezután már nyugodtan a grillre helyezheted a nyársakat, a nedvesség elpárolog, ez pedig megakadályozza, hogy megégjenek.

Ha a hozzávalókat a száraz nyársakra fűzöd fel, a bambusz a végeken és az ételek közötti falatnyi részeken megég, és mehet a levesbe az egész. Gyakorlatilag lehetetlen (nem is beszélve arról, hogy nem biztonságos) kiszedni a megégett nyársdarabokat az ételek közül, így magadnak teszel szívességet, ha előre gondolkodsz, és beáztatod a nyársakat.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos tippekért feltétlen kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek

11 omlós keksz az esti kuckózáshoz

A hideg idő beköszöntővel megszaporodhat az otthon töltött esték száma. Ilyenkor szívesen olvasunk vagy mozizunk, mely mellé tökéletes lesz egy finom keksz rágcsának.