Ezért szeretnék betiltani Magyarországon a műhúst

Olaszországban már betiltották a szintetikus húsok gyártását, és most úgy tűnik, hogy Magyarország is követheti a példáját.

A napokban jelentette be Nagy István agrárminiszter, hogy Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével egyeztetett a műhús lehetséges hazai betiltásáról és a gazdák munkájának megvédéséről – olvasható a Sokszínű vidék oldalán.

Ezért szeretnék betiltani Magyarországon a műhúst

Olaszország már betiltotta a szintetikus húsok gyártását

Úgy tűnik, hogy hazánk is tanulmányozza és követendő példának tartja a műhús betiltását. Így a műhús szabályozásának kérdése Magyarország uniós elnökségének napirendjén is szerepel, vagyis párbeszédet terveznek folytatni a témában.

Meg kell becsülni a normalitást és a gazdák munkáját, akik két lábbal a földön állnak. A társadalom többségének meg kell értenie, hogy a gazdák nélkül nincs élelmiszer és nincs jövő sem

– nyilatkozta a miniszter.

A hivatal ezért most azon dolgozik, hogy miként tudnák a gazdatársadalom számára a társadalmi elismertséget helyreállítani.

A műhús lenne a tökéletes megoldás?

Még tavaly nyáron robbant a hír, hogy az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium jóváhagyta a laboratóriumban termesztett hús értékesítését az országban.

A növényi alapú hússal ellentétben a laboratóriumban termesztett hús valójában állati fehérjét tartalmaz. 

Hogyan állítják elő pontosan a laboratóriumban termesztett húst?

Az élő állatokból kinyert sejteket először is acéltartályokban termesztik, majd hasonló tápanyagokkal táplálják, mint amit az állatok fogyasztanának. Az előállított húst végül a jól ismert falatokká formálják. A Kaliforniai Egyetem tudósai szerint azonban a termesztett húsok termelési szakaszában jóval több az energiafelhasználás és az üvegházhatású gázok kibocsájtása, mint a hagyományos hús esetében. Tehát lehetséges, hogy a szintetikus hús sem a legtökéletesebb megoldás.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...