Ezért szeretnék betiltani Magyarországon a műhúst

Olaszországban már betiltották a szintetikus húsok gyártását, és most úgy tűnik, hogy Magyarország is követheti a példáját.

A napokban jelentette be Nagy István agrárminiszter, hogy Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével egyeztetett a műhús lehetséges hazai betiltásáról és a gazdák munkájának megvédéséről – olvasható a Sokszínű vidék oldalán.

Ezért szeretnék betiltani Magyarországon a műhúst

Olaszország már betiltotta a szintetikus húsok gyártását

Úgy tűnik, hogy hazánk is tanulmányozza és követendő példának tartja a műhús betiltását. Így a műhús szabályozásának kérdése Magyarország uniós elnökségének napirendjén is szerepel, vagyis párbeszédet terveznek folytatni a témában.

Meg kell becsülni a normalitást és a gazdák munkáját, akik két lábbal a földön állnak. A társadalom többségének meg kell értenie, hogy a gazdák nélkül nincs élelmiszer és nincs jövő sem

– nyilatkozta a miniszter.

A hivatal ezért most azon dolgozik, hogy miként tudnák a gazdatársadalom számára a társadalmi elismertséget helyreállítani.

A műhús lenne a tökéletes megoldás?

Még tavaly nyáron robbant a hír, hogy az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium jóváhagyta a laboratóriumban termesztett hús értékesítését az országban.

A növényi alapú hússal ellentétben a laboratóriumban termesztett hús valójában állati fehérjét tartalmaz. 

Hogyan állítják elő pontosan a laboratóriumban termesztett húst?

Az élő állatokból kinyert sejteket először is acéltartályokban termesztik, majd hasonló tápanyagokkal táplálják, mint amit az állatok fogyasztanának. Az előállított húst végül a jól ismert falatokká formálják. A Kaliforniai Egyetem tudósai szerint azonban a termesztett húsok termelési szakaszában jóval több az energiafelhasználás és az üvegházhatású gázok kibocsájtása, mint a hagyományos hús esetében. Tehát lehetséges, hogy a szintetikus hús sem a legtökéletesebb megoldás.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!