5 briliáns trükk egy profi mosogatótól, hogy csillogjanak az edényeid

Ha van olyan házimunka, amit mindenki a háta közepére kíván, az a mosogatás. Na jó, talán akad pár olyan ember, aki megszállottan szereti tisztára sikálni a koszos tányérokat, mégis ritkaság, ha valaki szívesen mosogat egy kiadós ebéd után. Mint minden házimunkát, ezt is lehet tökéletesíteni, most egy profi mosogató árulja el legféltettebb praktikáit.

Akárhogy is próbálkozunk vele, mosogatni nem sok ember szeret, ez a legkevésbé vonzó házimunka. A tányérok és edények folyton csak gyűlnek és gyűlnek, és hiába a legmodernebb mosogatógépek, sok edényt, tányért és poharat csak a két kezünkkel tudunk ragyogóan tisztává varázsolni. A TheKitchn oldala egy profi mosogatót, John Hayes-t kérdezett meg arról, hogyan lehet élvezetesebbé és hatékonyabbá tenni ezt a fajta házimunkát, ő pedig meg is osztotta az olvasókkal azt az 5 trükköt, amivel nemcsak könnyebb, de gyorsabb és talán szórakoztatóbb is lesz a mosogatás!

Spórolj a mosogatószerrel! Egy borsónyi nyomás is elég a gélből ahhoz, hogy alaposan tisztítson!

1. Legyen kéznél HÁROM mosogatószivacs!

Kicsit soknak tűnik, ugye? Az amerikai Burlingtonban élő Hayes, aki nem mellesleg sajtkészítő is, három különböző szivacsra esküszik: egy fémsúroló szivacsra (vagy acélgyapot szivacsra, amely már itthon is egyre több helyen kapható), egy szimpla cellulóz szivacsra és egy dörzsis szivacsra. Utóbbi kettőt akár egyben is meg lehet vásárolni, hiszen a legtöbb boltban kétoldali szivacsok kaphatóak, külön-külön szedve azonban könnyebben tisztíthatóak az eszközök.

2. Jó dolog a szivacskefe, de minek, ha van vajazókésünk?!

Hayes az egyszerűség jegyében nem költ külön nyeles szivacskefére, a poharak, befőttesüvegek és vázák nehezen elérhető pontjait inkább egy vajazókésre vagy fakanál nyelére rögzített szivaccsal éri el. A szivacsot akár egy befőttesgumival is a kés köré tekerhetjük. Könnyű, gyors és pénztárcabarát megoldás, ráadásul eggyel kevesebb konyhai eszközre kell vigyáznunk a mosogató körül.

3. Legyen száraz a mosogató környéke, ha nem használjuk!

Sajnos a konyhai mosogató elég undorító hely tud lenni, tele baktériumokkal. A szakértő napi több száz edénnyel találkozik a mosogatóban, ezért ügyel arra, hogy a területet szárazon tartsa, amikor az nincs használatban.

Az ázott, nedves szivacsok és az étellel eltömődött mosogató a rossz baktériumok táptalaja, ezért gondoskodik arról, hogy a munka befejezéseként alaposan letisztítsa munkaállomását. Először is addig öblíti az eszközöket, amíg a víz tiszta nem lesz, majd addig facsarja őket, amíg azokból egy csepp víz sem jön ki. Miután a lefolyócsapot kitisztította, és a mosogatót egy törülközővel megszárította, mindhárom szivacsát a csap mellé helyezi.

4. Legyen mikroszálas törlőkendőnk!

Hayes, mint egy borbár alkalmazottja fontosnak tartja, hogy az üvegpoharak mindig csillogjanak, és azokon ne jelenjen meg egyetlen vízkőcsepp vagy csík sem. A legjobb eredményt egy mikroszálas törlőkendővel lehet elérni, a megtisztított poharakat, üvegkancsókat pedig érdemes ezzel a szuper törlőeszközzel tisztára fényesíteni.

Csak úgy csillogni fognak az eszközök!

5. Ne mosogass csendben!

A mosogatás azért sem sokunk kedvenc elfoglaltsága, mert túlságosan monoton, és leköti az embert: kezeink a vízben, szemünkkel arra figyelünk, nehogy megvágjuk magunkat vagy eltörjünk valamit, a fülünk viszont egészen szabad marad a házimunka alatt is, így érdemes elménket lekötni egy jó rádióműsorral, podcasttal vagy csak szimplán kedvenc zenéinkkel, és a mosogatást hipp-hopp, már be is fejeztük!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...