Komoly fertőzést okozhat, ha nem takarítod ki a mikrót

A mikrótakarítás nem a legjobb móka a világon, így sokan megpróbálják elcsalni, pedig ezzel komoly veszélynek teszik ki magukat.

A mikrótakarítást sokan kihagyják, pedig a nyári hónapokban különösen oda kellene arra figyelnünk, hogy tiszta legyen ez a konyhai kisgépünk, ugyanis könnyedén elszaporodhatnak benne a baktériumok, ez pedig akár szalmonella fertőzést is okozhat.

Akár komoly fertőzést is okozhat, ha nem takarítod ki a mikrót

Ráadásul azért is lehet nyáron nagyobb probléma ez, mert sokan előre lefőzik az ételt, hogy ne kelljen a kánikulában sok időt tölteniük a meleg konyhában. Ezeket a fogásokat aztán a mikróban melegítik meg.

A mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki az ételekben. Ezekben a fészkekben pedig életben maradnak és szaporodnak a baktériumok.

Éppen ezért azt javasolja a szakértő, hogy minimum 5 percre tegyük be a mikróba az ételeinket, és lehetőleg a legmagasabb fokozaton.

A másik probléma, ha az étel melegítése előtt nyers húst engedtünk ki a mikróban, ugyanis akkor előfordulhat, hogy E.colival vagy szalmonellával fertőződik meg a fogás, amit utána melegítünk.

A mikrótakarítás nagyon gyors és könnyű lehet, ha betartod az ebben a cikkben leírt trükköket. És valljuk be egy csúnya betegség sokkal több időt vesz el az időnkből, mint egy kis takarítás.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!