Már a fellegekben is fogyaszthatunk Michelin-csillagos fogásokat

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható.

A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.

Már a fellegekben is fogyaszthatunk Michelin-csillagos fogásokat

A menü összeállítása:

  • Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)
  • Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)
  • Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)
  • Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz
  • Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal 
  • Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal
  • Homár, homár jus-vel
  • Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával
  • Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással 
  • Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel
  • Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel

A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon  érhető el.

Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l'Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.

A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás  szintén folyamatosan válik elérhetővé.

Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre

– mondta Michel Roth.  

A Business osztály kínálata:

  • Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal
  • Tőkehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel 
  • Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással 
  • Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel
  • Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával
  • Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val
  • Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)
  • Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral

Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d’or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l’année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.

Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.

Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek