Már a fellegekben is fogyaszthatunk Michelin-csillagos fogásokat

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható.

A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.

Már a fellegekben is fogyaszthatunk Michelin-csillagos fogásokat

A menü összeállítása:

  • Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)
  • Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)
  • Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)
  • Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz
  • Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal 
  • Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal
  • Homár, homár jus-vel
  • Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával
  • Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással 
  • Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel
  • Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel

A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon  érhető el.

Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l'Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.

A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás  szintén folyamatosan válik elérhetővé.

Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre

– mondta Michel Roth.  

A Business osztály kínálata:

  • Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal
  • Tőkehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel 
  • Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással 
  • Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel
  • Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával
  • Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val
  • Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)
  • Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral

Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d’or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l’année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.

Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.

Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...