A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.
A menü összeállítása:
- Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)
- Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)
- Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)
- Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz
- Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal
- Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal
- Homár, homár jus-vel
- Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával
- Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással
- Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel
- Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel
A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon érhető el.
Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l'Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.
A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás szintén folyamatosan válik elérhetővé.
Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre
– mondta Michel Roth.
A Business osztály kínálata:
- Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal
- Tőkehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel
- Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással
- Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel
- Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával
- Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val
- Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)
- Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral
Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d’or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l’année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.
Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.
Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.