Ne ess kétségbe, ha nem mozdul a mérleg! Segítünk, hogy újra beinduljon a fogyás

Teljesen érthető, ha stresszelsz azon, hogy nem mozdul a mérleg a fogyókúrád alatt. Azonban csak pár trükk kell ahhoz, hogy újra beinduljon a fogyás.

Már egy ideje lelkiismeretesen edzel, helyesen táplálkozol, és ugyan néhány centi mínuszt már a magadénak tudhatsz, de stagnál a súlyod, vagy még többet is mutat a mérleg?

Ne ess kétségbe! Ezek a plusz kilók félrevezetőek lehetnek, kiváltképp akkor, ha tényleg mindent maradéktalanul megteszel a karcsú alakért.

Ne ess kétségbe, ha a mérleg megtévesztő számot mutat

Íme, néhány dolog, amit érdemes tudni a súlyingadozással és a csalóka mérleggel kapcsolatban:

Lehet, hogy a víz a hibás?

A szervezetben lévő vízmennyiség nagy mértékben nyomja rá bélyegét a mérleg által mutatott számra. Egy ember súlyát 65-90%-ban víz teszi ki, és emiatt nap mint nap váltakozhat a testtömeg, annak függvényében, hogy mennyi felesleges víz van a szervezetben. Ezért is fontos például az, hogy lehetőleg ne fogyassz túl sok sós ételt, illetve igyál elegendő vizet. Ha nagyon zavar a dolog, akkor igyál csalánteát, ami köztudottan vízhajtó.

Csökkentsd le!

Ha számolod a kalóriákat, akkor segíthet az is, ha csökkented pár száz kalóriával a napi összbeviteledet. Ezzel újra lendületbe hozhatod a szervezeted, ennek köszönhetően pedig ismét beindulhat a fogyás. Fontos azonban, ha elértük a BMI-számítás szerinti normális tartományba, akkor a súlyunk megtartása legyen már csak a cél, ne a további fogyás.

Válts edzést!

Nem árt változtatni edzési szokásaidon is, ha nem mozdul a mérleg. Növeld a kardioedzések időtartamát, vagy kicsit növeld a súlyokat, ha inkább ezt az mozgásformát preferálod jobban. A lényeg a változatosság, hiszen ha mindig ugyanolyan tempóban, ugyanannyi ideig, ugyanakkora súlyokkal dolgozunk, a szervezet egy idő után alkalmazkodik, és nem fejlődik tovább.

Felejtsd el a napi mérlegelést!

Tudjuk, hogy nagyon csábító a mérleget bámulni állandóan, azonban hidd el, hogy ez a legrosszabb, amit tehetsz. Persze érthető, ha szeretnéd figyelni az átváltozásodat, de hidd el, hogy annyi mindentől függ a súlyunk, hogy nem érdemes állandóan mérlegre állni. A legjobb, ha mindössze heti egyszer állsz a mérlegre, de a legpraktikusabb, ha elkezded centizni magad.


Még több fogyással kapcsolatos cikk:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...