5 szokatlan hozzávaló, ami landoljon a melegszendvicsedben

Sajt, kenyér, sonka, vaj: nagyjából ennyi elég egy finom melegszendvics elkészítéséhez. Persze néha van úgy, hogy az „elég”-nél az ember kicsit többre vágyik – ilyen alkalmakkor jöhetnek majd jól az alábbi furcsa alapanyagok, kiegészítések.

Persze, vannak keretek és szabályok, amelyek meghatározzák, hogy mitől lesz valami melegszendvics, azonban ezek inkább alapkövetelmények és nem korlátozó tényezők – tehát inkább azt gátolják meg, hogy valamit elvegyünk a szendvicsből, azt már nem annyira, hogy hozzáadjunk. Hiszen míg egy üres, vajas pirítós nem számít melegszendvicsnek, addig egy mindenféle szokatlan kiegészítőkkel ellátott, izgalmas kenyérpáros már annál inkább. Vegyük sorra, mi minden landolhat a szeletek között!

5 szokatlan hozzávaló, ami landoljon a melegszendvicsedben

Majonéz

Rögtön meghazudtolná magát a cikk? Hisz’ a majonéz nem is szokatlan szereplő a melegszendvicsekben! De gondoljunk csak bele egy pillanat erejéig: az ízes szószt általában csak utólag nyomjuk a ropogós kenyerekre, nem a készítés közben.

Pedig, ha a szendvics külsejére vaj helyett majonézt kenünk, sokkal ízesebb és sokkal alaposabban karamellizált külsőt kapunk majd. Érdemes kipróbálni!

Delux melegszendvics

Ha ínyencek vagytok, és szeretitek az édes-sós kombót, ezt a receptet imádni fogjátok. Ez a szedres-serranos-kecskesajtos grillezett sajtos szendvics a legjobb nyár végi harapnivaló, mert ...

Csupaszaftos grillszendvics

Nemrég lezárult #szendvicssztorik receptversenyünk győztese Takács Dóri lett - az ő szuper szaftos grillszendvicsét készítettük most el. Sok-sok nyúlósan olvadó sajt, pirult kolbász ...

Friss gyümölcs

Rengeteg melegszendvicsnek jól állna némi édesség, amit a legegyszerűbb és legizgalmasabb módon úgy adhatunk meg nekik, ha friss gyümölcsökkel pakoljuk meg őket. A legtöbb sajt, de még sok sonka is jól viseli a lédús, édes kontrasztot, amit például őszibarack, szeder, málna, de akár mangó is adhat.

Lekvár

Ugyanezen a talajon maradva már egy fokkal kevésbé tűnik majd abszurd ötletnek a lekvárral megkent melegszendvics: az édes ellensúlyozza a sós ízeket, sőt, hozzájuk ad, tökéletesen komplex harmóniát alakít ki a szendvicsen belül. Használjunk például sárgabarack- vagy erdeigyümölcs-lekvárt, ezek ugyanis kiválóan illeszkednek érlelt sajtokhoz, sonkákhoz.

Magvaj

Egy fokkal vadabb vizekre evezünk, amikor a sima vajat vagy egyéb zsiradékot magvajakra cseréljük. Ha van otthon némi cukrozatlan mogyoróvajunk, mindenképpen adjunk neki egy esélyt, kellemes összhangra képes például enyhébb aromájú, zsíros, félkemény sajtokkal és erőteljes, érlelt húsárukkal. Sose kenjük a szendvics külsejére, ugyanis a serpenyővel való közvetlen érintkezés során könnyen megég: maradjon a magvaj a kenyér belsejében.

Savanyúság

Adtunk már édeset a szendvicshez, adtunk már sósat, most ezért épp itt az ideje, hogy a savanyúval is foglalkozzunk egy kicsit – és nemcsak az íz elnevezéséről van itt szó, hanem egészen konkrétan savanyúságról. A csalamádé, kovászos- vagy csemegeuborka ugyanis találó kiegészítője lehet bármilyen melegszendvicsnek.

A lényeg, hogy jó vékonyra vágjuk a zöldségeket, illetve a káposztából/csalamádéból enyhén nyomkodjuk ki a nedvességet – mindkét lépés megelőzi a szendvics totális elázását.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Izgalmasabbnál izgalmasabb konyhai tippek, tanácsok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...