5 szokatlan hozzávaló, ami landoljon a melegszendvicsedben

Sajt, kenyér, sonka, vaj: nagyjából ennyi elég egy finom melegszendvics elkészítéséhez. Persze néha van úgy, hogy az „elég”-nél az ember kicsit többre vágyik – ilyen alkalmakkor jöhetnek majd jól az alábbi furcsa alapanyagok, kiegészítések.

Persze, vannak keretek és szabályok, amelyek meghatározzák, hogy mitől lesz valami melegszendvics, azonban ezek inkább alapkövetelmények és nem korlátozó tényezők – tehát inkább azt gátolják meg, hogy valamit elvegyünk a szendvicsből, azt már nem annyira, hogy hozzáadjunk. Hiszen míg egy üres, vajas pirítós nem számít melegszendvicsnek, addig egy mindenféle szokatlan kiegészítőkkel ellátott, izgalmas kenyérpáros már annál inkább. Vegyük sorra, mi minden landolhat a szeletek között!

5 szokatlan hozzávaló, ami landoljon a melegszendvicsedben

Majonéz

Rögtön meghazudtolná magát a cikk? Hisz’ a majonéz nem is szokatlan szereplő a melegszendvicsekben! De gondoljunk csak bele egy pillanat erejéig: az ízes szószt általában csak utólag nyomjuk a ropogós kenyerekre, nem a készítés közben.

Pedig, ha a szendvics külsejére vaj helyett majonézt kenünk, sokkal ízesebb és sokkal alaposabban karamellizált külsőt kapunk majd. Érdemes kipróbálni!

Delux melegszendvics

Ha ínyencek vagytok, és szeretitek az édes-sós kombót, ezt a receptet imádni fogjátok. Ez a szedres-serranos-kecskesajtos grillezett sajtos szendvics a legjobb nyár végi harapnivaló, mert ...

Csupaszaftos grillszendvics

Nemrég lezárult #szendvicssztorik receptversenyünk győztese Takács Dóri lett - az ő szuper szaftos grillszendvicsét készítettük most el. Sok-sok nyúlósan olvadó sajt, pirult kolbász ...

Friss gyümölcs

Rengeteg melegszendvicsnek jól állna némi édesség, amit a legegyszerűbb és legizgalmasabb módon úgy adhatunk meg nekik, ha friss gyümölcsökkel pakoljuk meg őket. A legtöbb sajt, de még sok sonka is jól viseli a lédús, édes kontrasztot, amit például őszibarack, szeder, málna, de akár mangó is adhat.

Lekvár

Ugyanezen a talajon maradva már egy fokkal kevésbé tűnik majd abszurd ötletnek a lekvárral megkent melegszendvics: az édes ellensúlyozza a sós ízeket, sőt, hozzájuk ad, tökéletesen komplex harmóniát alakít ki a szendvicsen belül. Használjunk például sárgabarack- vagy erdeigyümölcs-lekvárt, ezek ugyanis kiválóan illeszkednek érlelt sajtokhoz, sonkákhoz.

Magvaj

Egy fokkal vadabb vizekre evezünk, amikor a sima vajat vagy egyéb zsiradékot magvajakra cseréljük. Ha van otthon némi cukrozatlan mogyoróvajunk, mindenképpen adjunk neki egy esélyt, kellemes összhangra képes például enyhébb aromájú, zsíros, félkemény sajtokkal és erőteljes, érlelt húsárukkal. Sose kenjük a szendvics külsejére, ugyanis a serpenyővel való közvetlen érintkezés során könnyen megég: maradjon a magvaj a kenyér belsejében.

Savanyúság

Adtunk már édeset a szendvicshez, adtunk már sósat, most ezért épp itt az ideje, hogy a savanyúval is foglalkozzunk egy kicsit – és nemcsak az íz elnevezéséről van itt szó, hanem egészen konkrétan savanyúságról. A csalamádé, kovászos- vagy csemegeuborka ugyanis találó kiegészítője lehet bármilyen melegszendvicsnek.

A lényeg, hogy jó vékonyra vágjuk a zöldségeket, illetve a káposztából/csalamádéból enyhén nyomkodjuk ki a nedvességet – mindkét lépés megelőzi a szendvics totális elázását.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Izgalmasabbnál izgalmasabb konyhai tippek, tanácsok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...