Megmutatjuk, hogyan tisztítsd könnyedén a mosogatógéped!

Sokan nem is gondolnák, hogy még a mosogatógépeknek is szüksége van néha egy alapos tisztításra. Most megmutatjuk, mire figyelj oda!

Tetszik vagy sem, néha bizony a mosogatóképünknek is kell némi törődés. Gondoljunk csak a sok odaégett, olajos foltra és a sok piszkos edényre, amit nap, mint nap megtisztít a gépünk.

Mindennek ellenére a Appliances Direct kutatása szerint az Egyesült Királyságban a mosogatógép a legritkábban tisztított konyhai eszközök közé tartozik. A felmérésből az is kiderült, hogy a fogyasztók csak évi, maximum háromszor tisztítják mosogatógépüket, miközben a szakemberek azt javasolják, hogy legalább kéthavonta végezzünk a gépeken egy alapos tisztítást. Hogyan? Segítünk!

Figyelj a szűrőre!

Fontos, hogy a mosogatógép szűrője mindig tiszta legyen a szennyeződésektől és az ételmaradéktól. Minden mosás végén nézd meg a szűrőt!

Előzd meg a kellemetlen szagokat!

Ha nem szeretnéd, hogy a mosogatógéped bűzölögjön, pár evőkanál szódabikarbónát szórj az aljára, mielőtt elindítod a gépet!

via GIPHY

Vízkő ellen a jó öreg ecet!

Ha úgy látod, hogy már nagyon vízköves vagy sok a maradék a gépben, futtass át rajta egy sima mosást egy bögre ecettel.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: iStock

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...