5 meggymagozási technika az okostól egészen a haszontalanig

Nagyon szeretjük nyáron a meggyet enni és a meggyes sütiket sütni, azonban, ami mindig ezeknek az útjába áll, az nem más, mint a meggymagozás kevésbé kedvelt feladata. Nézzük most a legnépszerűbb technikákat erre!

A meggymagozás lehet könnyebb és nehezebb feladat, attól függően, hogy milyen eszközöket vetünk be a konyhában. Egy dolog azonban biztos: hosszú időt fogunk eltölteni a konyhában, ezért érdemes a lehető legjobb módszert választani a meggymagozásra. Ennek érdekében vessük össze, hogy melyik technika okos, és melyik nem ér egy fabatkát sem.

5 meggymagozási technika az okostól egészen a haszontalanig

Kézzel

Nyilván a legalapvetőbb módszerrel kell kezdenünk: ha nem akarunk szórakozni semmilyen eszközzel vagy kütyüvel, egész egyszerűen használjuk a két kezünket a magozáshoz. A meggyet a tetején, a szár helyén a legegyszerűbb kézzel szétszedni.

Akkor működik jól ez a módszer, ha szép, érett gyümölcsöt kaptunk: a keményebb szemeket nem lesz olyan egyszerű szétszedni, és sok hús ragadhat a maghoz.

Hatékonyság: 7/10
Gyorsaság: 7/10

Gyors meggyes piskóta

A meggyszezon kötelező darabja ez a pillanatok alatt elkészíthető, szaftos és nagyon puha meggyes süti...imádjuk!

Késsel

Egy kis, éles késsel is dolgozhatunk: ez első pillantásra úgy tűnhet, hogy megkönnyíti a munkát. Azonban ez nem mindig van így: míg szépen félbe tudjuk vágni a szemeket, a mag kivételét a kés nem segíti.

Ugyanúgy beleragadhat a gyümölcshús egy része, ráadásul a késsel veszélyesebb dolgozni: a kisméretű gyümölcsről és annak kemény magjáról könnyedén lecsúszhat a penge, így megvághatjuk a kezünket.

Hatékonyság: 5/10
Gyorsaság: 6/10

Üvegen, pálcikával

Ezt a trükköt sokunknak valószínűleg az internet tanította: a meggyszemeket egy szűk szájú palackra tesszük, majd egy evő- vagy hurkapálca segítségével átnyomjuk a szemeken a magot, amelyek a végén az üvegben végzik.

A módszer önmagában nem rossz, mind a kisebb, mind a nagyobb meggyeket ki tudjuk magozni így, csupán egy megfelelő palackra lesz hozzá szükségünk, ami nem dől el, és nem nagyon széles a szája (ezen beesnek a meggyek).

Hatékonyság: 8/10
Gyorsaság: 7/10

Gemkapoccsal

Szintén internetes trükk, talán a furcsább kategóriából: a meggyek magját egy gemkapoccsal is eltávolíthatjuk, ha a kampós végét belevájjuk a gyümölcsbe a szár helyénél, majd csavarunk egyet rajt, és kihúzzuk a magot.

Őszintén, ez egy bonyolultabb mozdulatsor, amihez kell némi gyakorlás, hogy a lépések beépüljenek az izommemóriánkba.

Ez pedig azt is jelenti, hogy elsőre nehezebben megy majd a magozás, és csak idővel tudunk felgyorsulni. Lehet, hogy érdemes a hagyományosabb technikáknál maradni.

Hatékonyság: 4/10
Gyorsaság: 3/10

Jéghideg sültmeggy-leves

A meggyleves örök nyári kedvenc, én magam is nagyon szeretem, persze a bennem élő leállíthatatlan alkotó vágy nem hagyja, hogy ne csináljak vele valami izgalmasat. Például a sütőben.

Magozóval

Nyilván ez valahol egy „csaló” módszer, hiszen ha van egy megbízható és jó minőségű meggymagozónk, akkor azzal gyorsan és hatékonyan megoldhatjuk az egész kellemetlenséget. Ebben az esetben ne válasszunk mást, maradjunk a masinánál.

Hatékonyság: 8/10
Gyorsaság: 8/10

Mennyei meggyleves

A meggyleves az egyik kedvenc gyümölcslevesünk, savanykás ízvilágával kellemesen frissítő tud lenni a forró nyári napokon.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári receptek, finomságok és okosságok:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...