Kevesen tudják, de ez az egyik legjobb orvosság megfázás ellen

Szinte biztos, hogy még te sem hallottál arról a természetes, otthon is elkészíthető orvosságról, amely még a megfázással is képes megküzdeni.

A birsalma gyümölcse megannyi rostot, vitamint, vasat, rezet, szelént, cinket, kalciumot és magnéziumot tartalmaz. De tudtad, hogy nemcsak a gyümölcs, hanem a levele is rendkívül egészséges? Így nem nagy meglepetés, hogy ezekből a részeiből forrázatokat, aromás teákat lehet készíteni.

Kevesen tudják, de ez az egyik legjobb orvosság megfázás ellen

Megannyi pozitív hatással rendelkezik a birsalmalevél-tea

A birsalmalevél-tea elkészítéséhez tegyél 5-6 birsalmalevelet, egy teáskanálnyi kurkumát és ugyanennyi szárított gyömbért 200 milliliter forró vízbe. Adj a keverékhez egy negyed citromot, majd hagyd állni a teát 15 percen át, és szűrd le. 

Az elkészített tea rendkívül hatékony megfázás és influenza ellen, sőt, még a köhögést is csillapítja. 

De az elkészített birsalmalevél-tea sebtisztítóként és borogatásként is bevethető. Sőt, biokémiai összetétele miatt a szív- és az érrendszer egészségét is képes megvédeni. Ezenfelül pedig csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, valamint gátolja a vérrögök kialakulását. 

Így készíthetsz a magjából teát

Bizony, nemcsak a birsalma gyümölcse és levele egészséges, hanem még a magjai is! Ha te is kipróbálnád, mint megfázás elleni orvosság, akkor először is tegyél egy teáskanálnyi szárított birsalmamagot 200 milliliter forrásban lévő vízbe, majd várd meg, míg szobahőmérsékletű lesz. Ha ezzel megvagy, akkor távolítsd el a magokat egy szűrő segítségével. Torokfájáskor, óránként egy-egy kortyot igyál belőle.

Forrásunk volt.


További egészségügyi tippek a hideg időre:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...