A hal is nagyon fontos szerepet tölt be a gyermekek táplálkozásában.Meg kell velük szerettetni minél korábban! Kezdésnek itt vanCafika szakácsunkhalas tésztája, biztos befutó, ígérjük!
Hisszük, ha a gyermekek már kiskorban hozzászoknak a rendszeres halfogyasztáshoz, akkor később ez is természetes lesz számukra. Cafika szakácsunk is hasonlóan vélekedik, igyekszik hetente háromszor valamilyen formában halat varázsolni gyermekének a tányérjára, ezúttal a biztosan nyerő halas tészta formájában.
Halas tészta (1 éves kortól)
Hozzávalói 1 adaghoz
- 1 db fagyasztott halfilé (kb. 60 g)
- 2-3 db bébiparadicsom
- 1-2 kisebb zellerszár, levéllel együtt
- 1 gerezd citrom
- 25-30 g (pl. rizs alakú) tészta
- 2 tk reszelt parmezán sajt
- 1 tk extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- Kisebb fazékban feltesszük a vizet forrni, majd beletrakjuk a halfilét, a mosott paradicsomot, a zellert és a citromot, kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
- A főtt halfilét kivesszük, beledaraboljuk a mixerbe, hozzáadjuk a lehámozott paradicsomokat is, pár evőkanál főzővizet, és összeturmixoljuk.
- Közben a tésztát is kifőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük a hal-sugóval, meghintjük a parmezánnal, olívaolajat öntünk rá.
- Ellenőrizzük a hőmérsékletet, tálaljuk.