Megnyitott a Matild Palota, Budapest újra pompázó ékköve – Mutatjuk, mi minden van benne

Csaknem ötéves teljes felújítást követően újra megnyílt a Matild Palace, amely nem csak exkluzív szállodaként működik majd, de a magyar közönség számára is különleges gasztronómiai élményeket fog nyújtani.

A Marriott Bonvoy portfóliójába tartozó The Luxury Collection Hotels & Resorts bejelentette a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest hivatalos megnyitását. Az Özyer Group tulajdonában álló ikonikus palota megnyitásával debütál a The Luxury Collection brand Magyarországon. Az UNESCO világörökség részét képező, és Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számon tartott Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, hogy most 130 szobás luxusszállodaként köszöntse leendő vendégeit.

A megújult Matild Palace

Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek lélegzetelállító kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse. A pár lépésnyire a Dunától található palota impozáns terei és különleges belső esztétikája az ikonikus épület magyar történelmi örökségét ünnepli, reflektálva a szálloda figyelemreméltó elhelyezkedésére Budapest szívében. A különleges dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg, amely egykoron Budapest városának felkapott társasági központjaként szolgált, míg most modern és elegáns légkört teremtve a helyi és nemzetközi felfedezők számára kínál felejthetetlen élményeket.

Nagy izgalommal várjuk a Matild Palota megnyitását, amely egyben a The Luxury Collection márka bővülésének egy mérföldköve és amely meghatározó desztinációvá emeli Budapestet

- mondta Candice D’Cruz, a Marriott International Luxury Brands európai, közel-keleti és afrikai területekért felelős alelnöke.

Az épület lehetőséget teremt a vendégeinknek, hogy egy fejedelmi palotában lakva élvezhessék a modern kényelmet és a kifogástalan kiszolgálást. Nagy örömmel várjuk őket, hogy felfedezhessék Budapest időtlen és inspiráló városát.

Egy ikon visszatér

A történelmi hangulat által átjárt Matild Palota 120 évvel ezelőtt, a Boldog Békeidők korszakában épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy Budapest társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon. A Matild Palota a Főhercegné által megálmodott gyönyörű palotapár egyike, amely az Erzsébet híd kapujaként tündökölt a hídról a pesti Belvárosba érkezők előtt.

Az ínyencek úticélja Wolfgang Puck által

A Matild Palota Wolfgang Puck irányítása alatt álló vendéglátó egységei a szórakozás és a gasztronómia új korszakát hozzák el Budapestre. A sztárséf most megnyíló világhírű Spago by Wolfgang Puck étterme a Beverly Hills-i gasztronómia magyarországi debütálása. Az étlap a hagyományos magyar konyha remekeit vonultatja fel, korszerű, a régióban elérhető alapanyagok által ihletett recepteken keresztül.

A világhírű séf felügyeli a jövő hónapban nyíló The Duchess névre keresztelt rooftop bár, valamint a szeptemberben megnyíló Matild Café & Cabaret gasztronómiai kínálatát, amely a Boldog Békeidőkben a társasági élet kedvelt színtereként szolgált, mint Belvárosi Kávéház.

A Spago Budapest és a Matild Café & Cabaret az év minden napján elérhető terasszal várja a gasztronómia szerelmeseit, a város első gasztro sétányán.

Signature vendégszobák és Signature lakosztályok

A Matild Palota vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára és a Dunára. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet. A legtöbb vendégszoba belmagassága meghaladja a 4 métert is. A szobákat - a magyar kultúra előtt fejet hajtva - finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta és Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák ékesítik.

Az egész épületben felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, melyek átgondolt palettája Budapest ikonikus épületeinek valamint jellegzetes háztetőinek színárnyalatait tükrözik vissza. A szálloda számos egybenyitható szobát is kínál a több generációt felölelő családi kalandokhoz.

Igazán egyedülálló élményt kínálnak a palota tetőterében található Loft vendégszobák, amelyek végtelen kilátást nyújtanak Budapest városára és a Dunára a hatalmas, lejtett ablakokon keresztül. A kortárs modern dizájn, valamint a színes vintage bútorok és műalkotások eklektikus elegye a művészek látásmódját eleveníti fel, tisztelegve a Főhercegné művész barátai előtt, akik gyakorta tették tiszteletüket az impozáns palotában.

A Matild Palota ékköve az ötödik emeleten található háromszintes Crown Tower Suite, amely saját, 48 méteres tornyával egyedülálló Magyarországon. A toronyból lélegzetelállító, 360 fokos panoráma nyílik az egész városra. A páratlan Maria Klotid Royal Suite kialakítása újabb szintre emeli a fejedelmi eleganciát. A lakosztály a Főhercegné privát apartmanját idézi meg tágas hálószobájával, fürdőszobájával, nappalijával és külön dolgozószobájával, valamint elegáns csillárjaival és kézzel készített üvegmozaikjaival.

Wellness és pihenés

A Matild Palota Swan Spa részlege a magyar fürdők világát és élményeit idézi meg, hagyományos termálvizes kezeléseivel és Hammam rituáléival ébresztve fel az érzékeket. A sókamrával és a gőzkabinnal is ellátott SPA részleg kizárólag ESPA termékeket használ a kezelésekhez. Az aktív kikapcsolódást keresőket teljesen felszerelt, modern edzőterem várja.

Különleges tárgyalók és rendezvényhelyszínek

A Matild Palota egyedi belső terei tökéletes helyszínként szolgálnak a különleges alkalmakhoz és üzleti találkozókhoz. A különböző események emlékezetessé tételét a hotel szakértő rendezvényszervezői, Wolfgang Puck gasztronómiai irányítása és a legkorszerűbb audio-vizuális technológiai megoldások garantálják.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...