4 bomba ötlet a maradék grillzöldségek felhasználására

Túlkészültük magunkat a kerti partira, és rengeteg grillzöldség megmaradt? Ne aggódjunk, nem kell, hogy kárba vesszen az összes maradék, jobbnál jobb receptekben tudjuk majd őket használni.

A maradék grillzöldség elsőre nyűgnek tűnhet, pedig sokkal inkább áldás a konyhában. Ha van elég, akár egy teljes adag levest, salátát vagy szendvicskrémet is csinálhatunk belőle, így bevásárlás nélkül telepakolhatjuk a hűtőt maradékmentő fogásokkal. Most következzen néhány kreatív ötlet, amivel a maradék grillzöldségbe új életet lehelhetünk.

4 bomba ötlet a maradék grillzöldségek felhasználására

Hogyan tároljuk?

A legfontosabb dolog, hogy rögtön hűtőbe tegyük a maradék zöldségeket. Minél előbb kerüljön a hidegre, hogy biztosan fel tudjuk majd használni.

Valószínűleg a kisült zöldség olajos és fűszeres lesz. Mivel tulajdonképpen főtt ételnek számít, romlandóbb, mint a nyers alapanyag lenne.

Miután hűtőbe tettük, maximum két napon belül kezdjünk vele valamit, különben megromlik. A legjobb választásunk egy légmentesen záró doboz lesz, ebben marad a legfrissebb az étel.

Hidegen, melegen

Nem kell feltétlenül visszamelegíteni a grillzöldségeket, ez a kiválasztott recepttől függ majd. Ha például egy hideg salátát, krémlevest készítünk, elég, ha elővesszük a hűtőből, és már indulhat is a főzés.

Ha mégis meleg ételt főzünk a maradékkal, tartsuk szem előtt, hogy a zöldségek már meg vannak főzve, nekünk csak felmelegíteni kell őket. Nehogy véletlenül szétfőzzünk mindent, mert akkor teljesen szétesnek a darabok.

Levesek

Készítsünk például krémlevest a zöldségekből: ez nagyon egyszerű feladat lesz, mivel már alapból puhák az alapanyagok. Csak turmixoljuk össze néhány fűszerrel, olajjal, ízesítsük kedvünk szerint.

Ha túl sűrű lenne, hígítsuk alaplével, esetleg tejszínnel (persze csak akkor, ha profilban illik hozzá).

Csicseriborsós minestrone

Leves mindig a megfelelő idényzöldségekből, így lehet egyszerűen megfogalmazni a minestrone mibenlétét. Ebben a hűvös időben a könnyedebb hagyma, zellerszár, paradicsom és répa mellé ...

Selymes sültgomba-krémleves

Ha csak egyetlen krémlevest ehetnénk, valószínüleg mi a gomba mellett tennénk le voksunkat, akkora kedvencünk. Ha igazán különlegesen szeretnétek elkészíteni, használjatok többféle ...

Szendvicskrémek

Gondoljunk az ajvárra vagy a sült paprikás hummuszra, és láthatjuk, hogy milyen sok lehetőségünk van, ha krémeket, mártogatósokat akarunk összedobni.

Egy késes aprítóval dolgozzuk krémesre a zöldségeket, gazdagítsuk a krémet olajjal, ecettel, esetleg olajos magvakkal.

Sült paprikás humusz

Egyik bevásárló üzeltben egyszer-kétszer vettem ezt a fajta humuszt. A legutolsó adagot a lánykám "belélegezte", és már érdeklődött is, mikor járok megint arrafelé? Háááát, nem ...

Répahummusz grillgombával

Ilyen steak cut vagy más néven grill gombát egész fejben is tudunk vásárolni - ilyenkor vágjuk 10-15 mm-es szeletekre, de létezik szeletelt változat is. Jól pirítsuk le, legyünk ...

Saláták

Egyszerűen vágjuk különböző méretű darabokra a sült zöldségeket, majd keverjük össze friss leveles zöldekkel, sajttal, magvakkal. Készítsünk hozzá egy alap öntetet, ez lehet egyszerű vinaigrette vagy fokhagymás joghurtszósz is.

Klasszik svéd gombasaláta

A svéd gombasaláta általában a szilveszteri bulik egyik sztárja, de miért ne lehetne az év bármely szakában elkészíteni? Pillanatok alatt elkészül, és rendkívül finom. Próbáljátok ...

Szendvicsek

Halmozzuk ropogós kenyérre, zsömlébe, hidegsültek és sajtok mellé. Melegszendvicsbe is kerülhet, így kellemesen visszamelegszik, összeolvad a sajttal.

Mindegy, mit kezdünk vele a maradék grillzöldség sokszínű alap lesz a konyhánkban, amivel végtelen kreatív ötletet megvalósíthatunk.

Csupaszaftos grillszendvics

Nemrég lezárult #szendvicssztorik receptversenyünk győztese Takács Dóri lett - az ő szuper szaftos grillszendvicsét készítettük most el. Sok-sok nyúlósan olvadó sajt, pirult kolbász ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Grillezz egész nyáron:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...