4 probléma, amire megoldást nyújt a levendulatea

A levendula az utóbbi időben rendkívül felkapott gyógynövény, ami nemcsak fagyiban és szörpben állja meg a helyét, de teaként is isteni. Fantasztikus ízén kívül rengeteg gyógyhatással is bír.

A levendula egy fantasztikus gyógynövény, ami az utóbbi időben különösen nagy népszerűségnek örvend. Illóolajként valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen rengetegen használják otthonukban, azonban az utóbbi években elképesztően népszerű lett a gasztronómiában is. Olyan fogásokba kerül bele, mint például kekszekbe, limonádékba, szörpökbe illetve fagylaltokba. Azonban nemcsak ilyen finomságok készíthetőek belőle, de forró teát is csinálhatunk levendulából. A levendulatea nemcsak nagyon finom, de rengeteg problémára megoldást nyújthat.

Hogyan készítsünk levendulateát?

Közvetlen fogyasztásra készíthető forrázattal is, és rövid ideig tartó főzettel is. Fontos, hogy áztatás közben fedjük le az edényt, hogy az illóolaj ne távozzon el.

4 probléma, amire megoldást nyújt a levendulatea

Számos gyógytea elengedhetetlen alkotórésze a levendula. Enyhe idegnyugtató hatású, fejfájást és fájdalmat csillapító, görcsoldó, segíti az emésztést, csökkenti az ideg alapú gyomor- és bélbántalmakat, a stressz okozta magas vérnyomást, az alvászavarokat.

Az elkészítési mód azonban sokban függ attól, milyen problémát szeretnénk megoldani.

Migrén ellen: 1 liter vízzel leforrázunk 20 g szárított levendulát, majd 5 percig állni hagyjuk.

Légutakra: 1 liter vízzel leforrázunk 20 g levendulavirágot és 20 g fodormentalevelet. Fogyasszuk naponta háromszor egy csészével.

Alvászavar, idegesség ellen: 2 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le egy csészényi vízzel, hagyjuk 10 percig lefedve, majd szűrjük le. Az esti órákban, lefekvés előtt igyunk belőle 1-2 csészével.

Idegeskedésből, stresszből, lelki problémákból származó gyomorfájásra: 2 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le egy csészényi vízzel, majd hagyjuk 10 percig lefedve. Étkezések után igyunk belőle.

Persze nem muszáj saját szárított levendulával próbálkoznunk, hiszen filterben is kapható ez a fajta tea.

Forrásaink voltak.


Még több tea:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...