Két trükk, amivel pillanatok alatt leolvaszthatod a hűtődet

Te is utálod leolvasztani a hűtődet, mert rengeteg idődet elveszi? Segítünk, hogy meggyorsítsd a folyamatot.

A hűtő az egyik legnagyobb áramfogyasztó a konyhánkban, sőt talán az egész háztartásunkban. Ezt sokan tudják, azonban azt már kevesebben, hogyha bejegesedik, akkor további 30%-kal növelheti a fogyasztást. Ezért is érdemes már egy kis jegesedés keletkezése után is leolvasztanunk a hűtőnket.

Persze borzalmasan sok időt vesz igénybe, ha egyszerűen csak kihúzzuk és megvárjuk, ameddig leolvadnak a jégtömbök, ezért hoztunk két trükköt is, amivel meggyorsíthatod a folyamatot. Ezek közül pedig egyik sem a hajszárító vagy a kés. 

Fontos, hogy mindig töröld ki alaposan a hűtőszekrényt, miután leolvasztottad

Első lépések 

Mielőtt bármelyik trükköt is bevetnéd, csavard le nulla fokra a hűtődet. (Sokan ki is húzzák a konnektorból.) Így lesz teljesen biztonságos és gyors, bármelyik folyamatot is választod. Pakolj ki mindent a hűtőből, és szanáld a lejárt élelmiszereket.  

Edény + fából készült vágódeszka

Egy nagyobb, közepesen magas edényt tölts tele vízzel, majd forrald fel. Ha megvagy, tedd be a hűtődbe a vágódeszkát, majd helyezd rá a forralt vízzel teli edényt, és csukd rá a hűtőszekrény ajtaját. Hagyd hatni a forró vízpárát, majd ha elolvadt a jégréteg, töröld ki jó alaposan a hűtődet. Ha ezzel is megvagy, indítsd újra a hűtőt, és pakold vissza az élelmiszereket. 

Egy kis durvára darált só is a segítségedre lehet. (Nem véletlen, hogy az utcákat is sózzák, ha ónos eső vagy jégtakaró fedi az utakat.) A jeges felületet hintsd be sóval, és várj addig, ameddig felolvad a jégréteg. Ez a módszer azért is nagyon jó, mert a kis sókristályok fertőtlenítik a hűtőszekrényben lévő felületeket. 


További hasznos trükkök és tippek a konyhába:

Legújabb receptek

Tejszínes kakukkfüves gombaleves

Ez a gombaleves a gomba intenzív ízére épül, amit a gondos lepirításnak köszönhet, ezáltal mély, karamellizált jegyeket kapott. A tejszíntől selymes, a tejfölös habarástól gazdag, ...

Márványkuglóf egyszerűen

Családunkban csak „papagáj” néven fut ez a könnyen összedobható kuglóf. Nevét talán színes tésztája miatt kapta: készíthetjük vaníliásan, csokisan, puncsosan (pudingporral), ...

Zöldséges pásztorpite

A britek közkedvelt komfortétele általában jó sok darált hússal készül, azonban ha vegetáriánus diétát követünk, vagy épp nem kívánjuk a marhát, sertést, főzzük meg az alábbi ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!