A hétköznapi hozzávaló, amitől tökéletesen krémes lesz a hummusz

Aki egyszer belekezd a házi hummuszkészítésbe, örökre a folyamatos tökéletesítés rabja marad. A cél a legkrémesebb állag, amit bármi áron szeretnének elérni a csicseriborsó megszállottjai. Nekik hoztunk most egy hasznos trükköt.

A krémes hummusz titkairól mindenki mást mond: van, aki szerint a csicseriborsó a lényeg, van, aki a sok tahinire esküszik. Van azonban egy bombabiztos megoldás, ami véget vet az összes kérdéses technikának és a további keresgélésnek. Anélkül, hogy az alap hozzávalókat megváltoztatnánk, igazán krémes hummuszt készíthetünk, csupán a mélyhűtő segítségére lesz szükségünk.

A hétköznapi hozzávaló, amitől tökéletesen krémes lesz a hummusz

A nem annyira titkos hozzávaló

Ahogy korábban említettem, nem fogjuk az alap hozzávalókat nagyon változtatgatni. Ugyan igazat mondtam, mégsem derült ki a teljes igazság ebből a mondatból. Ez a jelenlegi trükk az alapanyagok közül a vízre fog koncentrálni.

A technika lényege, hogy nem vizet, hanem jeget fogunk használni a hummuszban. Ez több szempontból is előnyösebb, lássuk, miért.

Mire szolgál a víz?

Lehet, hogy sokan meg is ütköznek azon, hogy víz kell a hummuszba. Ugyan elsőre én is így voltam ezzel (azt hittem, hogy szét fog esni tőle a krém), mostanában már soha nem hagyom ki a receptből.

A hummusz akkor tökéletes, ha krémes, de mégis egy kicsit lágyabb az állaga. Ha túl sűrű, nem fogunk tudni kenyeret, zöldségeket mártogatni bele, és szendvicsekbe kenve is kellemetlenebb élményt nyújt majd.

A víz éppen annyira lazítja fel a textúráját, hogy könnyebben kenhető és egyszerűbben mártogatható krémet kapunk.

Miben jobb a jég?

Azt már láthatjuk, hogy a víz elengedhetetlen a krémes hummuszhoz. De miért járunk jobban a jéggel? Ennek több oka is van.

Mindegy, milyen konyhai géppel csináljuk, a hosszú krémesítés alatt a hummusz felmelegszik, átveszi a gép hőjét. Ez némileg megakadályozza, hogy teljesen simára tudjuk pürésíteni a csicserit.

Ebben lesz segítségünkre a jég: ahogy fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, szinten tartja a hummusz hőmérsékletét. A jég felolvad, így a szükséges víz is belekerül a krémbe, közben pedig nem melegszik fel túlságosan.

Céklás humusz ropogós pitával

Kolléganőmtől kaptam egy nagy fej céklát. Ahhoz kevés volt, hogy savanyúságot készítsek belőle, de a céklás humuszt már régen ki akartam próbálni. Nemcsak a színe gyönyörű, de az ...

Hogyan adagoljuk?

Tegyünk minden hozzávalót a konyhai gépünkbe, majd kezdjük el a pürésítést. Amikor azt látjuk, hogy már majdnem kész a hummusz, egyenként kezdjük el hozzáadni a jégkockákat. Ha ez egyik elolvadt, jöhet a következő, és így tovább.

Nagyjából 6-7 darabra lesz szükségünk, de az elérni kívánt állag teljesen ránk van bízva. Tartsuk szemmel a krém textúráját, amíg el nem érjük a nekünk szimpatikus szintet.

Ezzel az egyszerű változtatással sokkal lágyabb és krémesebb lesz a hummuszunk, adjunk neki egy esélyt, próbáljuk ki legközelebb!

Egyszerű házi humusz

A Közel-Kelet egyik legnépszerűbb kencéje. Konzervből is el lehet készíteni, de akkor az igazi, ha mi főzzük hozzá a csicseriborsót! Ahány ház, annyi szokás, mindenki más fűszereket ...

Babhummusz

Hummusz, olcsóbban, mivel a csicseriborsó szerepét itt a vörös- és fehérbab veszi át. Próbáld ki!

Kurkumás humusz

Magyarul csicseriborsó krém. Mikor kiköltöztem Londonba, rengeteg hummuszt ettem, mert ez volt a legolcsóbb. Azóta enyhe függőségem lett, a legjobban nyers zellerszárral szeretem. ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, trükkök és technikák tömkelege vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...