Dolgozott sous chefként Wolf András Salon Éttermében, majd a Costesben a Ráday utcában, 2019 szeptemberében pedig nem mellesleg megnyerte a S.Pellegrino Young Chef verseny regionális döntőjét Hamburgban, ami a csúcsgasztronómia világába való belépést biztosította számára. Ő nem más, mint Koppány Levente, aki jelenleg a nemzetközileg is elismert online gasztromagazin, a Finedininglovers címlapjáról tekint vissza ránk.
A S.Pellegrino Young Chef döntője, amelyen 12 régió 12 győztese méri majd össze a tudását, azóta várat magára - köszönhetően a kaotikus járványhelyzetnek és csúszásoknak -, de úgy néz ki, 2021. október 29-én és 30-án végre megrendezésre kerülhet Milánóban.
Levente egyébként éveket töltött Londonban, ahol komoly nyelvi és szakmai tudásra is szert tett, és többek között a két Michelin-csillagos étteremben, a Ledbury-ben is dolgozott. Az őszi döntőre is az angol fővárosból érkezik, mentora az olasz séf, Luigi Taglienti.
Koppány Levente nyár óta a Turul Project nevezetű magyar tematikájú észak-londoni étterem és borbár séfje. A tulajdonos Ruska István, akinek ez az első állandó vendéglátóhelye, korábban alkalomszerű rendezvényeket szervezett. Az étlapon olyan klasszikus fogások szerepelnek, mint a vadas, a halászlé, a gulyás, a lecsó vagy akár a harcsapaprikás túrós csuszával, de mindegyik modern formában kerül a tányérra.
"A közérthető menü melletti gourmet étlap fogásai a fine dining jegyében fogantak" - írja az étteremről a dining guide cikke.
Október végén tehát drukkolunk Koppány Leventének, hajrá!
Még több gasztrohír itt: