Ezt a sütési alapszabályt mindenki megszegi, még te is

A sütés precizitást és technikai tudást igényel – ismerni kell az alapszabályokat, és be kell tartani azokat a tökéletes végeredmény érdekében. Azonban van egy, amit notóriusan mindannyian kihagyunk. Szerinted mi lehet az?

A sütisütés igazi tudomány, és ha egy lépést is megváltoztatsz benne, az kihatással lesz a végeredményre, ennek ellenére mégis sokan átugrunk egy lépést a receptekben, nevezetesen azt, hogy átszitáljuk a lisztet. Valld be, te is kihagyod ezt a munkafolyamatot sütés közben!

Ezt a sütési alapszabályt mindenki megszegi, még te is

Ne aggódj, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül, ahogy az egy Reddites kommentfolyamból is kiderült. Bár a hozzászólásokból úgy tűnik, eddig senkinél sem vezetett katasztrófához a liszt és az egyéb száraz hozzávalók átszitálásának elmulasztása, azért többen jelezték, hogy a süti textúrájában érzékeltek különbséget, amikor mégis betartották a recept előírásait. Valaki azt is kiemelte, hogy a macaronoknál és a hasonlóan érzékeny finomságoknál konkrétan elkerülhetetlen ez a lépés.

A beszélgetésben az eszköz kérdése is felmerült. Létezik ugyanis külön ehhez a folyamathoz kifejlesztett szita – nagy kerek, lapos aljjal -, azonban a legtöbben csak a mezei, aprószemű szitájukat vetik be erre a célra, ha mégis úgy alakul.

Nem vagyunk rá büszkék, hogy olykor győz a lustaság, és mi is elsunnyogjuk ezt a lépést, mivel a végeredményt nem rontja el, de hozzá kell tenni, hogy valóban egy könnyebb, levegősebb textúra lesz a végeredmény, ha nem maradt ki a szitálás. Egyszóval, ha legközelebb érzed a csábítást, hogy egy kis időt spórolj, ne tedd!

Semmi nehézség nincs a szitálásban, csak még jobb lesz tőle a süteményed!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...