Ezt a sütési alapszabályt mindenki megszegi, még te is

A sütés precizitást és technikai tudást igényel – ismerni kell az alapszabályokat, és be kell tartani azokat a tökéletes végeredmény érdekében. Azonban van egy, amit notóriusan mindannyian kihagyunk. Szerinted mi lehet az?

A sütisütés igazi tudomány, és ha egy lépést is megváltoztatsz benne, az kihatással lesz a végeredményre, ennek ellenére mégis sokan átugrunk egy lépést a receptekben, nevezetesen azt, hogy átszitáljuk a lisztet. Valld be, te is kihagyod ezt a munkafolyamatot sütés közben!

Ezt a sütési alapszabályt mindenki megszegi, még te is

Ne aggódj, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül, ahogy az egy Reddites kommentfolyamból is kiderült. Bár a hozzászólásokból úgy tűnik, eddig senkinél sem vezetett katasztrófához a liszt és az egyéb száraz hozzávalók átszitálásának elmulasztása, azért többen jelezték, hogy a süti textúrájában érzékeltek különbséget, amikor mégis betartották a recept előírásait. Valaki azt is kiemelte, hogy a macaronoknál és a hasonlóan érzékeny finomságoknál konkrétan elkerülhetetlen ez a lépés.

A beszélgetésben az eszköz kérdése is felmerült. Létezik ugyanis külön ehhez a folyamathoz kifejlesztett szita – nagy kerek, lapos aljjal -, azonban a legtöbben csak a mezei, aprószemű szitájukat vetik be erre a célra, ha mégis úgy alakul.

Nem vagyunk rá büszkék, hogy olykor győz a lustaság, és mi is elsunnyogjuk ezt a lépést, mivel a végeredményt nem rontja el, de hozzá kell tenni, hogy valóban egy könnyebb, levegősebb textúra lesz a végeredmény, ha nem maradt ki a szitálás. Egyszóval, ha legközelebb érzed a csábítást, hogy egy kis időt spórolj, ne tedd!

Semmi nehézség nincs a szitálásban, csak még jobb lesz tőle a süteményed!

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...