A szimpla trükk, amivel mennyei lesz a krumplisalátád

Mindig lehet valami újat tanulni a főzés terén, még ha olyan egyszerű ételekről is van szó, mint a krumplisaláta. Az alábbi trükk pedig tényleg roppant egyszerű, mégis új szintre emeli ezt a klasszikus fogást!

Ha krumplis ételekről van szó, a tippek és trükkök tárháza végtelen: a tökéletesen krémes krumplipörétől a ropogós, belül mégis puha tepsis krumpliig többféle praktika létezik, és mindenki a sajátjára esküszik. De a krumplisaláta terén voltak elmaradások – kevésbé gyakran készül ez az étel, de éppen most, nyáron gyakran előkerül, ezért is annyira hasznos ez a praktika, amivel mennyei krumplisalátát készíthetsz.

A szimpla trükk, amivel mennyei lesz a krumplisalátád

A trükk Bobby Flay amerikai séftől származik, aki amellett, hogy étteremtulajdonos, televíziós műsorokat, így számos főzőshow-t is vezetett. Az egyik régi műsorában mutatta be ezt a trükköt is. A lényeg, hogy amíg fő a krumpli, addig összekeveri az öntetet a salátához: ecet, mustár, cukor, só, bors, olívaolaj és szalonnazsír (bár ez utóbbi elhagyható). Lényegében bármilyen alapanyagokkal is készíted, a fő mozzanat ezután következik a mennyei krumplisalátához!

Közvetlenül azután, hogy teljesen lecsepegtetted a megfőtt krumplikat, azonnal nyakon is öntheted az öntettel.

A hő hatására ugyanis nedvszívóbbak a burgonyaszemek, így az öntet mélyen behatol a forró gumók nyitott pórusaiba.

Ezután, mint minden burgonyasalátánál, hagyd lehűlni az egészet szoba-hőmérsékletűre, mielőtt megszórod például szalonnadarabokkal vagy bármi mással (apróra vágott kaprot és egy kis mogyoróhagymát ajánlunk). Ha a végén hozzá ezeket, nemcsak megakadályozod, hogy a zöldek megfonnyadjanak a meleg burgonyán, hanem gondoskodsz arról is, hogy a saláta jól nézzen ki.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Tavasz a konyhádban! A legjobb receptek:

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a saját készítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Nosalty

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!