A szimpla trükk, amivel mennyei lesz a krumplisalátád

Mindig lehet valami újat tanulni a főzés terén, még ha olyan egyszerű ételekről is van szó, mint a krumplisaláta. Az alábbi trükk pedig tényleg roppant egyszerű, mégis új szintre emeli ezt a klasszikus fogást!

Ha krumplis ételekről van szó, a tippek és trükkök tárháza végtelen: a tökéletesen krémes krumplipörétől a ropogós, belül mégis puha tepsis krumpliig többféle praktika létezik, és mindenki a sajátjára esküszik. De a krumplisaláta terén voltak elmaradások – kevésbé gyakran készül ez az étel, de éppen most, nyáron gyakran előkerül, ezért is annyira hasznos ez a praktika, amivel mennyei krumplisalátát készíthetsz.

A szimpla trükk, amivel mennyei lesz a krumplisalátád

A trükk Bobby Flay amerikai séftől származik, aki amellett, hogy étteremtulajdonos, televíziós műsorokat, így számos főzőshow-t is vezetett. Az egyik régi műsorában mutatta be ezt a trükköt is. A lényeg, hogy amíg fő a krumpli, addig összekeveri az öntetet a salátához: ecet, mustár, cukor, só, bors, olívaolaj és szalonnazsír (bár ez utóbbi elhagyható). Lényegében bármilyen alapanyagokkal is készíted, a fő mozzanat ezután következik a mennyei krumplisalátához!

Közvetlenül azután, hogy teljesen lecsepegtetted a megfőtt krumplikat, azonnal nyakon is öntheted az öntettel.

A hő hatására ugyanis nedvszívóbbak a burgonyaszemek, így az öntet mélyen behatol a forró gumók nyitott pórusaiba.

Ezután, mint minden burgonyasalátánál, hagyd lehűlni az egészet szoba-hőmérsékletűre, mielőtt megszórod például szalonnadarabokkal vagy bármi mással (apróra vágott kaprot és egy kis mogyoróhagymát ajánlunk). Ha a végén hozzá ezeket, nemcsak megakadályozod, hogy a zöldek megfonnyadjanak a meleg burgonyán, hanem gondoskodsz arról is, hogy a saláta jól nézzen ki.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Tavasz a konyhádban! A legjobb receptek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...