Ezért szórd a cukrot torta helyett kávédarálóba

Vettél cukrot? Mielőtt elhasználnád a kedvenc sütidbe, szórj belőle a kávédarálóba: csillogni-villogni fog tőle!

Mindig elfelejted kitisztítani a kávédarálót? Akkor vezesd be ezt a szokást: minden alkalommal, amikor kibontasz egy csomag cukrot, vagy épp hazaviszed a csomagolásmentes boltból az új adagot, akkor egy kicsit szórj a cukorból a kávédarálóba is. Ezt úgy hívják, hogy ’trigger cleaning’, vagyis van egy trigger, jelen esetben a cukor kibontása, ami arra sarkall, hogy 5 perc alatt kihúzz egy tételt a takarítási listádról.

Ezért szórd a cukrot torta helyett kávédarálóba

Hogyan is működik ez?

A kávédaráló kései keményen dolgoznak azért, hogy mindig legyen kávéd – vagy bármilyen más alapanyagod, aminek a darálására használod. A kávédarálást követően azonban különösen fontos, hogy a darálót tisztítsuk is, mivel a szemekben lévő olaj rákerül a késekre. Aztán ez megavasodik, felhalmozódik a kávézacc a szerkezetben, és ez a kombináció végül beszennyezi főzeted ízét. A darálókat általában nem lehet mosni, és a papírtörlős megoldás sem nevezhető a leggyorsabbnak, a legalaposabbnak vagy a legbiztonságosabbnak.

A metódus

Tegyél friss cukrot a darálóba (az első pár evőkanálnyit az éppen kinyitott zacskóból). A cukor tökéletes a pengék tisztítására, mert nedvszívó és semleges, így leszívja az olajokat a pengékről, és nem hagy maga után semmilyen ízt.

Egyszerűen tegyél körülbelül 1/4 csésze cukrot a darálóba, őröld finom porrá, öntsd ki, majd egy nedves papírtörlővel törölgesd át a darálót. Fűszerek őrlése után is ugyanígy tisztítsd át a darálódat!

Milyen gyakran ajánlott elvégezni ezt a procedúrát? Használattól függ, de ha már látod a szennyeződéseket, akkor mindenképpen érdemes.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Meglepő konyhai praktikák:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...