Ezért szórd a cukrot torta helyett kávédarálóba

Vettél cukrot? Mielőtt elhasználnád a kedvenc sütidbe, szórj belőle a kávédarálóba: csillogni-villogni fog tőle!

Mindig elfelejted kitisztítani a kávédarálót? Akkor vezesd be ezt a szokást: minden alkalommal, amikor kibontasz egy csomag cukrot, vagy épp hazaviszed a csomagolásmentes boltból az új adagot, akkor egy kicsit szórj a cukorból a kávédarálóba is. Ezt úgy hívják, hogy ’trigger cleaning’, vagyis van egy trigger, jelen esetben a cukor kibontása, ami arra sarkall, hogy 5 perc alatt kihúzz egy tételt a takarítási listádról.

Ezért szórd a cukrot torta helyett kávédarálóba

Hogyan is működik ez?

A kávédaráló kései keményen dolgoznak azért, hogy mindig legyen kávéd – vagy bármilyen más alapanyagod, aminek a darálására használod. A kávédarálást követően azonban különösen fontos, hogy a darálót tisztítsuk is, mivel a szemekben lévő olaj rákerül a késekre. Aztán ez megavasodik, felhalmozódik a kávézacc a szerkezetben, és ez a kombináció végül beszennyezi főzeted ízét. A darálókat általában nem lehet mosni, és a papírtörlős megoldás sem nevezhető a leggyorsabbnak, a legalaposabbnak vagy a legbiztonságosabbnak.

A metódus

Tegyél friss cukrot a darálóba (az első pár evőkanálnyit az éppen kinyitott zacskóból). A cukor tökéletes a pengék tisztítására, mert nedvszívó és semleges, így leszívja az olajokat a pengékről, és nem hagy maga után semmilyen ízt.

Egyszerűen tegyél körülbelül 1/4 csésze cukrot a darálóba, őröld finom porrá, öntsd ki, majd egy nedves papírtörlővel törölgesd át a darálót. Fűszerek őrlése után is ugyanígy tisztítsd át a darálódat!

Milyen gyakran ajánlott elvégezni ezt a procedúrát? Használattól függ, de ha már látod a szennyeződéseket, akkor mindenképpen érdemes.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Meglepő konyhai praktikák:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...