Dolgok, amiket már rég ki kellett volna dobnod a konyhádból

Vannak olyan eszközök és ételek, melyeknek már semmi keresnivalójuk nincs a konyhádban. Most összegyűjtöttük neked, melyek ezek!

A konyhában az évek alatt rengeteg haszontalan tárgy fel tud gyűlni, melyektől nehéz megszabadulni. Szerencsére mi most összeállítottunk egy listát, melyek azok az eszközök, amelyeket ki kell szanálnod ahhoz, hogy élhető és rendezett legyen a konyhád. 

Ezeket a dolgokat rég kikellett volna már dobnod a konyhádból

Régi vágódeszkák 

Az elhasznált, repedésekkel teli vágódeszkák kiváló lakhelyei lehetnek a baktériumoknak. A legjobb, ha ezeket kidobod a kukába, és megelőzöd az esetleges fertőzéseket. Hidd el, sokkal rendezettebb lesz a konyhád, ha ezektől is megszabadulsz.

Régi edények

Valljuk be, mindenkinek vannak otthon olyan kedvenc edényei, melyeket tudjuk, hogy már rég le kellett volna selejteznünk. Alapból már csak azért is, mert a gumidarabok, fa- vagy műanyag forgácsok leválhatnak, bekerülhetnek az ételbe, ami fulladásveszélyt jelenthet.

Fölösleges papírok

A különböző használati útmutatókat szívesen tartogatja az ember a különböző fiókosszekrényekben. Készíts leltárt arról, melyekre van szükséged valójában, és melyek azok, amelyekre egyáltalán nincs és a kukába kerülnek.

Fel nem használt dolgok 

Az ajándék ételízesítők, szülinapokról megmaradt gyertyák és műanyag evőeszközök rengeteg helyet tudnak foglalni. Valld be magadnak, hogy valószínűleg ezeket már sosem fogod újrahasznosítani vagy felhasználni.

Fagyasztott élelmiszerek 

Itt az ideje, hogy kipakold a mélyhűtődet és rendszerezd! Bár a mélyhűtő kiváló tartósító, azonban az itt tárolt dolgok sem "élnek örökké".  A régóta ott lapuló dolgokat szépen dobd ki, hidd el rengeteg helyed szabadul majd fel.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos háztartási tippeket is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...