Ősztől a kenyérért is többet fizethetünk – így alakulnak az árak

Sajnos ismételten komolyan drágulhat a kenyér, a szakértők szerint az őszi hónapokban fizethetünk majd többet a kedvelt alapélelmiszerért.

Akár 10 százalékkal is emelkedhet a kenyér ára az őszi hónapokban – számolt be az RTL Klub híradója.

A csatorna áltál megkeresett pékség vezetője elmondta, hogy kilónként akár 20-30 forintot is kellene emelni, hogy ki tudják gazdálkodni a működési költségeket.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a tegnapi nap során jelentette be, hogy a bolti árak tovább emelkedhetnek. Ennek oki főleg a kötelező béremelések és az egekbe szökő alapanyag árak. Ahogy az RTL híradója rámutatott, világszerte óriási hiány tapasztalható búzából, ami azzal jár, hogy egy tonna gabona ára a 75 000 forintot is elérheti.

Raskó György agrárközgazdász a csatornának nyilatkozva azt mondta, a magyar boltokban a következő évben a kenyérfélék ára körülbelül a tizedével drágulhat. Ez azt jelenti, hogy a kenyér ára, nagyobb mértékben drágul, mint a hús, liszt, cukor és más alapvető élelmiszerek.

A kifli és zsemlefélék ára is követheti a kenyérét, a kovászos és magos kenyerek kilója pedig akár a 6-700 forintot is elérheti.

Az RTL Klub információi szerint egy átlag magyar évente körülbelül 37 kiló kenyeret fogyaszt el. A hazai boltokban továbbra is a fehér kenyér a legnépszerűbb, ami az elmúlt két év során 24 százalékkal lett drágább, az ára már a kilónkénti 400 forintot közelíti.


Még több kenyér:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...