Károly király exkomornyikja elárulta, hogy kell illedelmesen péksütit enni

III. Károly egykori komornyikja megtanítja a netet illedelmesen croissant-t enni!

A brit királyi család életét rengeteg szabály és szokás határozza meg, és ez nem korlátozódik az olyan nagy volumenű dolgokra, mint a nyilvános szerepléseik, sőt, még az olyan apróságokra is kiterjed, hogy mondjuk miként eszik a péksüteményeket. Persze az etikett nemcsak az arisztokratákra érvényes, így, ha nagyon szeretnéd kifinomultságoddal és hibátlan illemtudásoddal lenyűgözni az embereket, akkor követned kell Grant Harrold, Károly király egykori komornyikjának tippjeit!

Károly herceg exkomornyikja elárulta, hogy kell illedelmesen péksütit enni

Harrold királyi kommentátor Instagramon gyakran enged bepillantást követőinek az etikett világába, tippeket, történeteket oszt meg a platformon. És bár Harrold jelenleg a tartalomgyártásra összpontosít, 2005 és 2011 között a brit királyi családnak dolgozott, mégpedig a Károly király és Camilla királyné Highgrove-i háztartásának tagjaként. Emellett a néhai Erzsébet királynő és Fülöp herceg komornyikjaként is szolgált. Egy január eleji videóban, amit azóta több mint 17 ezren lájkoltak, megmutatja, hogy miként kell illedelmesen házigazdaként péksütit majszolni az etikett szerint.

Lassan a testtel!

„Kínáld meg először a vendégeidet" – mondja Harrold. Nem számít, mennyire vagy éhes, vagy hány sütemény ül csábítóan a tányéron, az etikett szerint mindenkinek lehetőséget kell biztosítani, hogy a házigazda előtt igényt tarthasson egy süteményre.

Csak mértékkel

„Hölgyeim és uraim, kérem, ne feledjék, hogy a reggeli sütemény elfogyasztása közben csak egyet vegyenek el" – mondja Harrold a videóban.

És a hozzászólóknak is voltak tippjeik

Bár néhány kommentelőnek nem tetszett az ötlet, hogy csak egy péksüteményt vehetnek el – őszintén, teljesen megértjük a kétségbeesésüket – , voltak, akik saját hasznos tanácsaikkal egészítették ki a listát. "Ne felejtsd el azt sem, hogy nem illik a többi finomság fölött beleharapni a péksütibe" – írja Cristina Blanco (@cristinamad72).

Aras Selim (@aras_selim) kommentelő pedig azt javasolja, hogy használjunk fogót, ami a higiéniát garantálja akkor is, ha épp egy kosárnyi péksüteményt adunk körbe az asztal körül.

Ha pedig szeretnél felkészülni arra az esetre, ha egyszer a Buckingham palotában kellene ötórai teáznod, akkor érdemes Harroldot követned más hasonlóan jólnevelt tartalmakért!

Forrásunk volt.


Még több sztárhír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...