Ivási szokások, melyek öregíthetik a bőrödet

Bizony nemcsak evési, de folyadékfogyasztási szokások is léteznek, melyek öregíthetik a bőrödet.

Bár az öregedést meggátolni nem lehet, azért lehet lassítani egy kicsit a folyamaton. Mindezt pedig nemcsak méregdrága krémekkel lehet elérni, hanem étkezési, illetve ivási szokásaid megváltoztatásával is. Nézzük, melyek azok, amiket mindenképpen kerülj el, ha nem szeretnéd, hogy a bőröd idejekorán öregedjen.

Ivási szokások, melyek öregíthetik a bőrödet

Ha nem iszol eleget

A sokáig fennálló dehidratáltság például nagy mértékben öregíti a bőrt, sőt még az élettartamot is lerövidítheti, hiszen fokozza a krónikus megbetegedések valószínűségét.

A legjobb, ha körülbelül 2-2,5 liter folyadékot fogyasztasz naponta, hogy ezt elkerüld.

Felejtsd el cukros üdítőket...

A cukor rendkívüli módon öregíti a bőrt, mivel negatívan befolyásolja a kollagéntermelődést, így a finomított szénhidrátokban és hozzáadott cukorban gazdag étrend fokozott ráncképződéshez vezethet.

...de így fogyaszd a gyümölcsöt

Bár a gyümölcsök rendkívül egészségesek, a boltokban kapható gyümölcslevek már kevésbé. Ezekhez a legtöbbször ugyanis plusz cukrot adnak, továbbá a rosttartalmuktól is megszabadítják őket. Tehát ha egy jó gyümölcslére vágysz, akkor inkább facsard magad!

Forrásunk volt.


Még több a vízfogyasztásról:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!