5 hiba, amit ne kövess el konyhatakarítás közben

A konyhatakarítás talán az egyik legnehezebb feladat, hiszen itt a legfontosabb, hogy minden tökéletesen tiszta és makulátlan legyen. Mutatjuk, melyek azok a hibák, amiket elkövethetünk a főzőhelyiség tisztítása közben.

Konyhatakarítás közben nagyon fontos, hogy minden részletre odafigyeljünk, hiszen mégis csak itt készítjük ételeinket. Akadnak azonban olyan takarítási hibák, amiket könnyen elkövethetünk, miközben ezt a helyiséget tisztítjuk. Most sorra veszük ezeket, és megmutatjuk, hogyan kéne helyesen csinálni, így garantáltan ragyogni fog a konyhánk, és mindig szívesen főzünk majd benne.

5 hiba, amit ne kövess el konyhatakarítás közben

Egy rongyot használunk

Az egyik alapvető konyhatakarítási hiba, amit elkövethetünk, hogy ugyanazt a rongyot használjuk minden felülethez. Érdemes minden egyes folyamathoz külön konyharuhát kijelölni: egyet a kéztörlésre, egyet az edényekhez és egyet a pulthoz. Így nem visszük át a bacilusokat a pultról vagy a kezünkről a tiszta edényekre. Hogy semmiképpen ne keverjük őket össze, érdemes különböző színű rongyokat használni.

Nem cseréljük elég sűrűn szivacsot

Azt gondolhatnánk, hogy a mosogatószivacsot körülbelül olyan gyakran kell lecserélnünk, mint az ágyneműnket, vagyis kéthetente, azonban sokkal gyakrabban, mint azt elsőre gondolnánk. A szakértők szerint hetente kellene kidobni a régi, használt szivacsunkat, és elővennünk egy újat. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy elszaporodjanak benne a különböző bacilusok, és az edényeinkre kerüljenek.

Halogatjuk a takarítást

Egy hatalmas főzés után az ember sokkal szívesebben heveredne le a kanapéra pihenni, azonban ez a legrosszabb, amit tehetünk. Sokkal kevesebb munkával jár, ha azonnal elmosogatjuk az edényeket, és nem hagyjuk, hogy felgyűljenek. A tűzhely tisztításra is igaz ez, hiszen mennyivel könnyebb rögtön használat után letisztítani, mint amikor már jól odaszáradt az ételmaradék.

Jobb, ha használat után mindent letisztítunk

Keverjük a kemikáliákat

Azt gondolhatnánk, hogyha különböző tisztítószereket összemixelünk, azzal egy még erősebb folyadékot hozhatunk létre. Ez azonban egészségügyi kockázattal is járhat, ugyanis a különböző kémiai anyagok találkozása mérgező vegyületeket is létrehozhat.

Nem rakunk vissza mindent a helyére

A konyhában vannak a legjobb bulik – szokták mondani. Ezért is fordulhat elő, hogy gyakran olyan tárgyak is a főzőhelyiségben kötnek ki, amiknek semmi keresnivalójuk nincs ott. A legjobb, ha rendrakáskor mindent visszateszünk a helyére, így elkerülve a későbbi káoszt.

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...