5 hiba, amit ne kövess el konyhatakarítás közben

A konyhatakarítás talán az egyik legnehezebb feladat, hiszen itt a legfontosabb, hogy minden tökéletesen tiszta és makulátlan legyen. Mutatjuk, melyek azok a hibák, amiket elkövethetünk a főzőhelyiség tisztítása közben.

Konyhatakarítás közben nagyon fontos, hogy minden részletre odafigyeljünk, hiszen mégis csak itt készítjük ételeinket. Akadnak azonban olyan takarítási hibák, amiket könnyen elkövethetünk, miközben ezt a helyiséget tisztítjuk. Most sorra veszük ezeket, és megmutatjuk, hogyan kéne helyesen csinálni, így garantáltan ragyogni fog a konyhánk, és mindig szívesen főzünk majd benne.

5 hiba, amit ne kövess el konyhatakarítás közben

Egy rongyot használunk

Az egyik alapvető konyhatakarítási hiba, amit elkövethetünk, hogy ugyanazt a rongyot használjuk minden felülethez. Érdemes minden egyes folyamathoz külön konyharuhát kijelölni: egyet a kéztörlésre, egyet az edényekhez és egyet a pulthoz. Így nem visszük át a bacilusokat a pultról vagy a kezünkről a tiszta edényekre. Hogy semmiképpen ne keverjük őket össze, érdemes különböző színű rongyokat használni.

Nem cseréljük elég sűrűn szivacsot

Azt gondolhatnánk, hogy a mosogatószivacsot körülbelül olyan gyakran kell lecserélnünk, mint az ágyneműnket, vagyis kéthetente, azonban sokkal gyakrabban, mint azt elsőre gondolnánk. A szakértők szerint hetente kellene kidobni a régi, használt szivacsunkat, és elővennünk egy újat. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy elszaporodjanak benne a különböző bacilusok, és az edényeinkre kerüljenek.

Halogatjuk a takarítást

Egy hatalmas főzés után az ember sokkal szívesebben heveredne le a kanapéra pihenni, azonban ez a legrosszabb, amit tehetünk. Sokkal kevesebb munkával jár, ha azonnal elmosogatjuk az edényeket, és nem hagyjuk, hogy felgyűljenek. A tűzhely tisztításra is igaz ez, hiszen mennyivel könnyebb rögtön használat után letisztítani, mint amikor már jól odaszáradt az ételmaradék.

Jobb, ha használat után mindent letisztítunk

Keverjük a kemikáliákat

Azt gondolhatnánk, hogyha különböző tisztítószereket összemixelünk, azzal egy még erősebb folyadékot hozhatunk létre. Ez azonban egészségügyi kockázattal is járhat, ugyanis a különböző kémiai anyagok találkozása mérgező vegyületeket is létrehozhat.

Nem rakunk vissza mindent a helyére

A konyhában vannak a legjobb bulik – szokták mondani. Ezért is fordulhat elő, hogy gyakran olyan tárgyak is a főzőhelyiségben kötnek ki, amiknek semmi keresnivalójuk nincs ott. A legjobb, ha rendrakáskor mindent visszateszünk a helyére, így elkerülve a későbbi káoszt.

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...