Házi joghurtok az egészség jegyében

Szeretitek a gyümölcsjoghurtot, de azt is szeretnétek tudni, hogy mi van benne? Készítsétek el magatok otthon!

Megmondom őszintén, nekem már elég régóta elegem van a bolti gyümölcsjoghurt kínálatból. Nekem túl édesek, a hozzáadott adalékanyagoktól egyen-ízűek és sajnos, nagy részükre jellemző, hogy valódi gyümölccsel sosem találkoztak.

Ugyanakkor a joghurtot, mint alapanyagot nagyon szeretem, fehérje- és kalciumtartalma hozzájárul napi tápanyagszükségletünk biztosításához, kitűnő helye van reggeliknél, tízórainál, uzsonnánál, salátaöntetekben, főzelékek, levesek, mártások ízesítésében.

Tobzódunk a szezonális gyümölcsökben - saját gyümölcsjoghurtunk elkészítése nem telik többe 2 percnél. Választhatunk hozzá meggyet, málnát, szedret, őszi- vagy sárgabarackot, nektarint, édesíthetjük kevés cukorral vagy mézzel, édesítőszerrel - de a megfelelő gyümölcsök mellé még édesítésre sincs szükség. Ha igazán krémes állagra vágyunk, vásároljunk görög joghurtot, de akár ezt is elkészíthetjük otthon magunk - pár órára lógassuk a joghurtot egy gézlapon vagy textilpelenkán keresztül egy tál fölé - garantált a mennyei, sűrű, krémes élmény. Ízesítsük joghurtunkat fahéjjal, citrom- vagy limelével, egzotikus fűszerekkel!

A haladók már a joghurtot is maguk készítik el otthon, ne ijedjünk meg a feladattól, próbáljuk ki magunk is!

Íme 5 db, adagonként 200 kcal és 20 g szénhidrát alatti házi joghurt recept az inspirációhoz!(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Házi joghurt Tésztásfültől

  2. 2.

    Banános-vaníliás chia magos joghurt

  3. 3.

    Fűszeres sült joghurt

  4. 4.

    Joghurtszivecske vérnaranccsal

  5. 5.

    Szilvás-szőlős házi gyümölcsjoghurt

Címlapról ajánljuk

További cikkek