Hamarosan beindul a nyaralószezon, így biztosan sokan készülnek már lélekben az ínycsiklandozó magyaros halászlevekre és a ropogós, paprikás sült hekkekre, főleg akkor, ha a magyar tengernél terveznek pihenni. Az alábbiakban most kiderül, hogy nagyjából milyen árakra számíthatunk majd az éttermekben.
Ennyibe kerülnek a halas ételek 2024-ben
Szegedi Halászcsárda, Győr:
- Szürkeharcsa halászlé 3500 Ft/adag, nagy adag 5000 Ft
- Vegyes Halászlé 3150 Ft/adag, 4500 Ft a nagy adag
- Filézett Ponty Halászlé 3010 Ft/adag, a nagy adag 4300 Ft
- Hekk Szegediesen Egészben Sütve 2900 Ft
Kispityer Halászcsárda és Étterem, Szombathely:
- Halászlé bográcsban (fogas/ponty/harcsa) nagy adag 3490 Ft, a kis adag 2190 Ft
- Savanyú halleves 2590 Ft/1390 Ft
- Ponty rántva petrezselymes burgonyával 5190 Ft/3990 Ft
- Balatoni süllő egészben, petrezselymes burgonyával 140 Ft/dkg
- Halászok vacsorája, vegyes haltál 5190 Ft
- Fogasfilé rántva petrezselymes burgonyával 5190 Ft/3990 Ft
- Roston fogasfilé tejszínes vargánya mártással krokettel és rizzsel 5190 Ft/3990 Ft
- Baconos pisztráng petrezselymes burgonyával 130 Ft/dkg Ft
Több ezer forintba kerülnek a halas finomságok
Ha otthon készítenéd el a legikonikusabb halas ételeinket:
Halas Sanyika Halsütő, Balatonlelle:
- Halászlé pontyszelettel 2100 Ft
- Hekk 450 Ft/ 10 dkg
- Ponty 650 Ft / 10 dkg
- Keszeg 500 Ft / 10 dkg
Harcsa Csárda, Dunafüred:
- Pontyhalászlé bográcsban 2990 Ft
- Harcsahalászlé bográcsban 2990 Ft
- Rántott pontyfilé 4990 Ft
Ezeket a recepteket is próbáld ki:
Fehér Fregatt Vendéglő, Gárdony:
- Halászlé pontypatkóval 3500 Ft/adag
- Halászlé harcsafilével 3500 Ft/adag
- Rántott pontypatkó 3200 Ft/adag
Még több friss hír: