El sem hinnéd, hogyan készül a leggyorsabb pirított hagyma

Naponta ütik fel a fejüket a legújabb mikrós trükkök, szinte mindent villámgyorsan elkészíthetünk ezzel a háztartási géppel. Most a pirított hagyma került sorra, lássuk, hogyan készül!

A legtöbb modern konyha rendelkezik mikrohullámú sütővel, az internet pedig tömegével ontja magából az érdekesnél érdekesebb tippeket. A mikróban sült hagyma elsőre ijesztő ötletnek tűnhet, azonban jobban belegondolva sokkal előnyösebb, mint a tűzhelyen, olajban sütött verzió. Gyorsabb és tisztább módszer, ami alatt az olajat sem használjuk el annyira. A mikróban sült hagyma biztosan az új kedvencünk lesz.

El sem hinnéd, hogyan készül a leggyorsabb pirított hagyma

Mi történik a hagymával?

Mindegy, hogy miben sütjük, a pirított hagyma attól lesz aranybarna és ropogós, hogy a benne lévő nedvesség elpárolog hő hatására, helyére pedig az olaj kerül.

Más zöldségeket nem biztonságos a mikróban sütni, azonban a hagyma és fokhagyma ez alól kivétel. A mikró egyenletes hőt biztosít, és a kisméretű darabok gyorsan átsülnek. Emellett nem kell hatalmas adagokkal dolgozni, kevesebb olajban süthetünk kevesebb hagymát.

Hogyan működik?

Vörös- vagy fokhagymát készíthetünk ezzel a módszerrel. A vöröshagymát félholdakra, a fokhagymát közepes méretű kockákra vágjuk. Ne vágjuk túl apróra, mert könnyen megégnek az olajban.

Szükségünk lesz egy-egy mikrózható tálra, egy szűrőre és egy papírtörlővel bélelt tányérra vagy tálcára. Mindent készítsünk elő, mert viszonylag gyorsan kell majd dolgoznunk.

A hagymát tegyük egy tálba, és öntsünk rá annyi semleges ízű olajat (pl. napraforgó), hogy épp ne fedje el teljesen, de minden darab rendesen olajos legyen.

A tálat tegyük a legmagasabb fokozaton öt percre a mikróba. Ez után vegyük ki, keverjük meg, és mehet vissza. Egyperces időközönként ellenőrizzük, hogy megsült-e már, és keverjünk egyet rajta. Vigyázzunk, mert a vége felé nagyon könnyen odaéghet!

A barnára sült hagymát gyorsan szűrjük le, és egyengessük el a papírral bélelt tálcán. Ízlés szerint megsózhatjuk.

Mivel a fokhagyma kisebb darabokban lesz, mint a vöröshagyma, figyeljünk rá alaposabban. Amúgy is gyorsabban megsül, ezért érdemes az első öt perc után rövidebb időközönként ellenőrizni.

Mire használjuk?

Elképesztően ropogós és mély hagymaízű darabokat kapunk a folyamat végén. Szórjuk salátákra, levesekbe vagy tésztákra: egyszerre díszít és ízesít.

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

Az olajat se dobjuk el!

Mivel nem sütöttünk benne olyan intenzíven, mint a tűzhelyen, a visszamaradt olaj továbbra is használható. Sőt, megtartása erősen ajánlott, mivel beleivódott a hagyma íze: tegyük el későbbre salátaöntetekhez vagy bármilyen ételhez, ami elbírna egy kis hagymát.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Villámgyors konyhai trükkök:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...