Felmerülhet bennünk a kérdés: vajon a gofrin kívül jó-e bármire a gofrisütő? A válasz pedig egy nagyon határozott: naná! Ne száműzzük az eszközt a szekrény hátuljába, mert ezentúl jóval többször elő fog kerülni. És miért éri meg az alábbi ételeket gofrisütőben készíteni? Ezt a következő érvek támasztják alá: ropogós külső, omlós belső, izgalmas formák és gyerekbarát fogások.
Zöldségtócsni
A serpenyő helyett válasszuk a gofrisütőt, ha legközelebb megkívánjuk a tócsnit. Mindegy, hogy krumpliból vagy más zöldségből keverjük be, a sűrű massza tökéletesen ropogósra sül a két forró fémlap között.
Ráadásul apró lyukak is lesznek benne, amik tökéletesek arra, hogy felfogják a ráöntött szószt és reszelt sajtot.
Spagetti
A friss, de a maradék, másnapos spagetti is teljesen új formát nyerhet, ha egybesütjük. Csupaszon is beletehetjük, ilyenkor utólag kerül majd rá a szósz és a sajt, mint egy kis lepényre.
De másnapos tészta esetében akár szósszal együtt is mehet a gofrisütőbe, csak arra figyeljünk, hogy ne ússzon a paradicsomban, mert ki fog folyni a gépből. Épp annyit hagyjunk rajta, hogy megmaradjon az íze, és kicsit összetartsa a sült tésztát. Kis mértékben sonka, hús és zöldségdarabok is maradhatnak benne.
Kelt tésztás sütemények
Fahéjas, kakaós vagy diós csigát is süthetünk gofri módra, de ez csak a kezdete a kelt tésztás kalandoknak, amik a sütőben készülhetnek. A töltelék enyhén karamellizálódik, a tészta aranybarnára és ropogósra sül.
Szinte minden édes és sós kelt sütemény belekerülhet a gorisütőbe, ha nincsen benne túl sok töltelék. Például egy buktát ne készítsünk így, mert nem sülne át rendesen a sok lekvártól.
Rizs
Köretnek, de akár főételnek is süthetünk rizst: különleges kis tallérokat kapunk így, amik meglepő jelenségként feldobnak bármilyen főételt. Natúr is süthetjük, de ízesithetjük különböző dolgokkal: fűszerekkel, zöldségekkel, ahogy tetszik.
Egy pirított tojásos rizsétellé is varázsolhatjuk a dolgot: ehhez keverjünk hozzá felvert tojást, zöldségeket. Ne legyen folyós, a tojás tartsa össze a rizst, de ne terüljön szét túlságosan a sütőben.
Rántotta
A felvert tojást egyszerűen öntsük az alaposan kivajazott vagy olajzott gofrisütőbe. Tehetünk bele reszelt sajtot, apróra vágott hagymát vagy zöldségeket, sonkát. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl szárazra, egy kicsit maradjon szaftos a rántotta.
Zabkása
Unjuk már a zabkása krémes, puha és egyhangú állagát? Dobjuk be a gofrisütő lapjai közé, és süssük pár percig, amíg elképesztően ropogós nem lesz a külseje. Ha előző reggelről túl sok főtt zabkásánk maradt, így is adhatunk neki egy új esélyt.
Halmozzunk rá gyümölcsöket, joghurtot, csorgassuk le mézzel, és élvezzük a reggelizés teljesen új dimenzióját.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Konhyai gépek, amik kihúznak a csávából: