Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Talán nem túl nagy meglepetés, ha azt mondjuk, hogy egy éttermemben felszolgált francia hagymaleves elsősorban attól lesz igazán finom, hogy minőségi alapanyagok kerülnek bele. De legalább ilyen kulcsfontosságú a grillsütő használata. Igen, jól olvastad: grillsütő. Bár legtöbbünknek nincs ilyen nagykonyhai kisgépe otthon, de szerencsére több mód is létezik arra, hogy a saját konyhánkban készítsük el az olvadt sajtos feltétet a francia hagymaleveshez.

Így lesz olyan finom a francia hagymalevesed, mint az étteremben

A grillsütő a titka az éttermi színvonalú hagymalevesnek

A grillsütő lehetővé teszi, hogy a leves tetejére szórt vagy a bagettszeletekre pakolt sajt alaposan megolvadjon, és ínycsiklandozó színt kapjon.

Az éttermi konyhákban megtalálható, kenyérpirítóra hasonlító grillsütő egy olyan speciális eszköz, amely elsősorban az ételek melegítésére szolgál, de a sajt olvasztására is tökéletesen bevethető. A nyers alapanyagok elkészítésére viszont nem alkalmas.

Szinte biztos, hogy nem található ilyen gép a konyhádban, de nem is baj, hiszen a sütőd grillfunkciója is megteszi.

Csak tedd a sajttal borított bagettszeleteket a sütőbe négy percre, majd helyezd az olvadt sajtos bagetteket a leves tetejére.

Készítsd el otthon ezt a világhírű levest:

Ha igazán tökéletes francia hagymalevest szeretnél otthon készíteni, akkor a séfek általában a gruyere sajtot ajánlják. A parmezán és a mozzarella is jó választások lehetnek – előbbinek csábító színe, utóbbinak pedig kellemesen olvadós, nyúlós textúrája lesz a sütés után.

A vidalia hagyma mind fölött

Kétség sem fér hozzá, hogy a francia hagymaleves egyik legfontosabb része az olvasztott sajtos feltét, ám a fogás elkészítéséhez felhasznált hagyma legalább ilyen fontos. A legtöbb séf a vidalia típust ajánlja, amely egy tömzsi, gömbölyded, édes sárga hagyma. A vidalia édes íze kellemes aromát ad a leveshez, nagy mérete miatt pedig könnyedén lehet julienne-re vágni.

Végül, de nem utolsó sorban ne feledd ki a levesből a fekete borsot, a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet, ezek a fűszerek ugyanis sokkal összetettebbé teszik a fogás ízvilágát.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több érdekességről olvashatsz itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek