Nincs több szenvedés a fokhagymanyomó tisztításával, ha megteszed ezt az egyszerű lépést

A fokhagyma egy apró hős, ami észrevétlenül képes felturbózni az ételek ízét. Azonban nagy árat kell érte fizetni, hiszen fokhagymanyomót tisztítani igazi büntetés. Ezzel az egyszerű eljárással viszont megkönnyítheted a dolgod!

A friss fokhagyma a barátod, ha főzésről van szó, ellenben a fokhagymanyomó tisztítása egy olyan feladat, ami a legádázabb ellenségünknek sem kívánunk. Idegőrlő, és a tökéletes végeredményért alaposan meg kell dolgozni. A jó hír, hogy a konyhádban van a megoldás, amivel megelőzheted mindezt!

Nincs több szenvedés a fokhagymanyomó tisztításával, ha megteszed ezt az egyszerű lépést

Ha épp nem egészben sütnéd meg a fokhagymafejet, hanem valamilyen ételhez használnád, ráadásul nem is aprítva, hanem fokhagymanyomót alkalmazva, akkor ezt az egyszerű lépést mindenképp érdemes beiktatnod a folyamatba:

Mindössze egy kis olívaolajra lesz szükséged, vagy gyakorlatilag bármilyen olajra, aztán egyszerűen kend be a fokhagymanyomót vele. Akárcsak sütésnél, az olaj megakadályozza, hogy az étel és a konyhai eszköz egymáshoz tapadjon, vagyis sokkal könnyebb lesz majd használat után tisztítani.

Attól sem kell tartanod, hogy esetleg a fokhagymának olajos íze lesz, mert egyáltalán nem érződik rajta, de azért figyelj, hogy ne ess túlzásba az olajozásnál. Ha sikerült alaposan beolajozni a fokhagymanyomót, használat után sokkal könnyebben el tudod távolítani a fokhagymamaradékot, végül pedig egy kis mosószeres vízzel mosd át az eszközt, és már készen is áll az újabb bevetésre.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


Még több konyhai trükk itt:

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!