Nincs több szenvedés a fokhagymanyomó tisztításával, ha megteszed ezt az egyszerű lépést

A fokhagyma egy apró hős, ami észrevétlenül képes felturbózni az ételek ízét. Azonban nagy árat kell érte fizetni, hiszen fokhagymanyomót tisztítani igazi büntetés. Ezzel az egyszerű eljárással viszont megkönnyítheted a dolgod!

A friss fokhagyma a barátod, ha főzésről van szó, ellenben a fokhagymanyomó tisztítása egy olyan feladat, ami a legádázabb ellenségünknek sem kívánunk. Idegőrlő, és a tökéletes végeredményért alaposan meg kell dolgozni. A jó hír, hogy a konyhádban van a megoldás, amivel megelőzheted mindezt!

Nincs több szenvedés a fokhagymanyomó tisztításával, ha megteszed ezt az egyszerű lépést

Ha épp nem egészben sütnéd meg a fokhagymafejet, hanem valamilyen ételhez használnád, ráadásul nem is aprítva, hanem fokhagymanyomót alkalmazva, akkor ezt az egyszerű lépést mindenképp érdemes beiktatnod a folyamatba:

Mindössze egy kis olívaolajra lesz szükséged, vagy gyakorlatilag bármilyen olajra, aztán egyszerűen kend be a fokhagymanyomót vele. Akárcsak sütésnél, az olaj megakadályozza, hogy az étel és a konyhai eszköz egymáshoz tapadjon, vagyis sokkal könnyebb lesz majd használat után tisztítani.

Attól sem kell tartanod, hogy esetleg a fokhagymának olajos íze lesz, mert egyáltalán nem érződik rajta, de azért figyelj, hogy ne ess túlzásba az olajozásnál. Ha sikerült alaposan beolajozni a fokhagymanyomót, használat után sokkal könnyebben el tudod távolítani a fokhagymamaradékot, végül pedig egy kis mosószeres vízzel mosd át az eszközt, és már készen is áll az újabb bevetésre.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


Még több konyhai trükk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...