Ezért nem szabad felmelegedett vizespalackból inni

Sokan nem tudják, de árthat az egészségünknek, ha felmelegedett vizespalackból iszunk.

Mindenkivel előfordult már, hogy a nagy nyári hőségben az autóban tárolta az ásványvizes palackot. Most úgy tűnik, hogy ez egyáltalán nem jó ötlet, sőt egészségügyi kockázatokat rejthet magában. Mutatjuk, miért nem szabad felmelegedett vizespalackból inni – írja az Agroinform oldala.

A napfénynek való kitettség is veszélyes

A hő miatt káros vegyszerek oldódhatnak ki a műanyagból a vízbe

Bár rendkívül fontos a hidratáltság megőrzése nyáron, a melegben hagyott víz elfogyasztása azonban egyáltalán nem biztonságos.

A hő hatására ugyanis káros vegyszerek oldódhatnak ki a műanyagból a vízbe, amit aztán megiszunk.

A szóban forgó vegyszerek (például a BPA) a szervezetbe jutva rosszullétet és egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak. Ilyen lehet például a hányinger, a gyomorfájdalom, a fejfájás és a szédülés is.

Ezenfelül a vegyszerek megzavarhatják a hormonháztartást, illetve hozzájárulhatnak a daganatos megbetegedések kialakulásához is.

Miként ajánlott palackozott vizet fogyasztani?

Nagyon fontos, hogy a palackozott víz mindig hidegen legyen tárolva, tehát például sose hagyjuk tűző napon az üveget. Ha pedig autóban visszük magunkkal, akkor tároljuk az ásványvizes palackokat egy hűtőtáskában. Abban az esetben, ha mégis megmelegedett a palackozott víz, akkor inkább vegyünk egy újat. De inkább saját kulacsot használjunk!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...