Akár ilyen drága is lehet a Balatonon egy gombóc fagyi

Tavalyhoz képest nőttek a fagylaltárak a Balaton környékén. Mutatjuk, mennyiért kapható most egy gombóc fagyi.

A magyar tenger árai az elmúlt években egyre csak nőnek, az előző évhez képest idén 15-20 százalékkal lettek drágábbak a Balaton-parti büfék. 2021-ben átlagosan 800 forintba kerül egy lángos, egy korsó sör ára pedig az 1000 forintot is elérheti. Azonban nemcsak a tipikus strandételek és italok ára szökött az egekbe, hiszen az egyik kedvelt nyári nyalánkságért, a fagyiért is többet kell idén fizetnünk.

A likebalaton.hu körképet készített a balatoni fagyiárakról, melyből jól látható, hogy tavalyhoz képest a legtöbb helyen többet kérnek a hűsítő finomságért, mint 2020-ban a nyári főszezonban.

Akár ilyen drága is lehet a Balatonon egy gombóc fagyi

A déli parton 250-400 forintért lehet kapni egy gombóc fagyit, ami átlagosan 4-5 dekát nyom. Az egyik cukrászdában azonban a nagy adag csavaros édességért 800 forintot kérnek el, igaz, ez 140 gramm. Összehasonlítva a 4-5 dekás gombócokkal, amelyek 300 forintba kerülnek, már egyáltalán nem vészes az ára.

A körképből kiderül, hogy az északi parton 300 alatt nem kapunk fagylaltot. Átlagosan inkább 350-380 forintot kérnek egy gombóc fagyiért. Persze itt is vannak kivételek, ugyanis Tihany egyik fagyizójában súlyra adják a fagyit, kilója 8400 forint, így egy adag körülbelül 420 forintra jön ki. Illetve egy olyan cukrászda is akad Révfülöpön, ahol kedvünk szerint ízesíthetjük az általunk választott méretben és ízpárosításban kért fagyit, mindezt 900 forintért. Itt is hozzá kell tennünk azonban, hogy minimum 15 dekagramm finomságot kapunk.

A teljes körkép és a fagyizók árai IDE KATTINTVA olvashatók.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...