Ez az ásványi anyag hiányozhat a szervezetedből, ha kívánod a csokit

Amikor csokit kíván az ember, általában az a legegyszerűbb megoldás, ha csokit is eszik – ha viszont gyakran érzel ellenállhatatlan vágyat az édes íz iránt, akkor könnyen lehet, hogy magnéziumhiányban szenvedsz. Az amerikai lakosság 80 százalékával legalább is biztosan ez a helyzet.

Minden egészséges étrend alapja az, hogy minél inkább igyekezzünk kizárni a feldolgozott, cukros ételeket – de mit tehet az ember, ha ellenállhatatlanul kívánja a csokoládét? Rövid távon persze az is megoldás lehet, hogy mértékkel fogyaszt belőle, de ha nagyon sokszor történik hasonló, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy magnéziumhiánnyal állunk szemben.

Szakértők szerint a csokoládéban nagyon sok a magnézium, így könnyen lehet, hogy ha gyakran érzel ellenállhatatlan vágyat arra, hogy csokoládét egyél, tulajdonképpen a magnéziumot is kívánja a szervezeted. Ez az állapot nem is ritka egyébként: az Egyesült Államok lakosságának 80 százaléka nem fogyaszt elég magnéziumot.

Miért kell nekünk a magnézium?

Az Open Heart nevű tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban egyenesen közegészségügyi krízisnek nevezik a problémát – a magnézium ugyanis nemcsak a csokiéhséget segíthet legyűrni, de nagyon fontos a csontok és a sejtek egészsége, a szívműködés, az emésztés, az alvás, sőt a hangulat, az idegrendszer, az izomzat és az energiaszint szempontjából is. Ha krónikusan alacsony a szervezetedben a magnézium, az megnöveli az esélyedet a magas vérnyomásra, a szívproblémákra, a kettes típusú cukorbetegségre, valamint a csontritkulásra is.

via GIPHY

Szerencsére magnéziumot egészséges forrásokból is nagyon könnyű bejuttatni a szervezetbe: a csokoládéban például a fekete kakaó miatt magas az aránya, amit fogyaszthatsz egészségesebb verzióban is, például főzött kakaóként, turmixokban, zabkásában vagy egészséges sütikben. A magvak, babfélék, barna rizs, aszalt gyümölcsök vagy a sötétzöld levelű zöldségek is segíthetnek.

Tej- és tojásmentes brownie

Ha eddig azt gondoltátok, hogy nem lehet igazán mennyei vegán süteményt készíteni, most azonnal meg fog változni a véleményetek. A recept igazán egyszerű és nagyszerű, a végeredmény ...

Csokis-kávés hideg zabkása

Sietős reggeleken egyik kedvencem! Előző este összekeverek minden hozzávalót, és beleteszem abba az üvegbe, amiben másnap vinni fogom. Reggel szeletelek rá extra banán szeleteket, ...

De mennyi az annyi?

Az ajánlott mennyiség egy felnőtt férfinak 420 milligramm naponta, egy felnőtt nőnek pedig 320 milligramm. Ezt egyáltalán nem nehéz naponta bevinni a szervezetbe, főleg, ha tudjuk, hogy a magvak, egyes halak, illetve például a spenót is bővelkedik benne.

Érdemes megfelelő mennyiséget fogyasztani ebből az ásványi anyagból most, járványidőszakban, mert a magnézium az immunrendszert is erősíti, és felel a megfelelő működéséért.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...