Miért fontos a magnézium?
A magnézium elengedhetetlen, hogy a szívünk, az izomzatunk és idegrendszerünk megfelelően működjön. Emellett pedig az anyagcserére és a csontfejlődésre is hatással van. További előnyei: oldja a stresszt, megelőzi az izomgörcsöket, csökkenti a vérnyomást, és fokozza a teljesítőképességünket.
Hüvelyesek
Nemcsak nagyon finomak, de viszonylag olcsó alapanyagnak is számítanak. Ráadásul a babból, lencséből és borsóból fantasztikus egytálételeket készíthetünk, viszonylag rövid idő alatt. Ezekben az alapanyagokban rengeteg a magnézium és a fehérje, a zsír pedig kevés.
Zöld levelesek
A klorofillban gazdag zöldségek, mint például a spenót, a sóska, a kelkáposzta vagy a mángold, rettentően jó magnéziumforrásnak számítanak. Ráadásul, ha ezeket a zöldségeket fogyasztod, akkor viszonylag kevés kalóriabevitellel juthatsz magnéziumhoz.
Olajos magvak
A mandula, a földimogyoró, a dió, a tökmag és a napraforgómag mind fantasztikus magnéziumforrás. Tedd a müzliszeletedbe, a házi készítésű granoládba, a salátádba vagy éppenséggel fogyaszd őket magában. Az olajos magvak nagy mennyiségben tartalmaznak omega-zsírsavakat, de fehérjét is, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdagok, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen.
Gyümölcsök
Rengeteg gyümölcsben is megtalálható a magnézium, többek között a banánban, a narancsban és a grapefruitban is. Ha viszont inkább a hazai gyümölcsöket részesíted előnyben, akkor almát és körtét érdemes többet fogyasztanod.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Ezt a különleges karácsonyi édességet ajánljuk idén a csillagjegyednek
Ha már semmi sem olyan idén, mint bármikor máskor, legalább otthon adjuk meg a módját, a négy fal közt. Semmi bajunk a hagyományos zserbóval vagy bejglivel, sőt, de miért ne próbálhatnánk ki valami újdonságot is az ünnepekre?
NosaltyÍme a szerecsendió, az egyik kedvenc „karácsonyízű” fűszerünk
A szerecsendió olyan fűszer, amelyet általában süteményekben, burgonyaköretekben, ünnepi csemegékben, különböző italokban és a népi gasztronómiában is használnak.
Jenei GrétaKalapáccsal verték szét Magyarország leghíresebb éttermét
A két Michelin-csillagos Onyx étteremben különös dolog történt a hétvégén: a tulajdonosok és néhány különleges vendég kalapáccsal verte szét a berendezést.
NosaltyEzeket a desszerteket eheted szénhidrátdiétában
Akkor sem kell lemondanod a sütikről, ha szénhidrátdiétán vagy - csak figyelj oda erre a pár alapszabályra.
Bodon Judit dietetikus