Ételek, amelyekkel pótolhatod a magnéziumot a szervezetedben

A megfelelő magnéziumbevitelre mindenképpen szükségünk van a normális működéshez. Itt az ideje, hogy ne feltétlen étrend-kiegészítőkkel vigyük be a szervezetünkbe, hanem isteni ételeken keresztül!

Miért fontos a magnézium?

A magnézium elengedhetetlen, hogy a szívünk, az izomzatunk és idegrendszerünk megfelelően működjön. Emellett pedig az anyagcserére és a csontfejlődésre is hatással van. További előnyei: oldja a stresszt, megelőzi az izomgörcsöket, csökkenti a vérnyomást, és fokozza a teljesítőképességünket.

Hüvelyesek

Nemcsak nagyon finomak, de viszonylag olcsó alapanyagnak is számítanak. Ráadásul a babból, lencséből és borsóból fantasztikus egytálételeket készíthetünk, viszonylag rövid idő alatt. Ezekben az alapanyagokban rengeteg a magnézium és a fehérje, a zsír pedig kevés.

Ráérős chili con carne

Olyan chilis babot akartam készíteni, amiben nem darált hús van, hanem nagyobb kockára vágott, omlós falatok. Ehhez a burgundi marha alapjait emeltem át, de a fűszerezése és az egyéb ...

Zöld levelesek

A klorofillban gazdag zöldségek, mint például a spenót, a sóska, a kelkáposzta vagy a mángold, rettentően jó magnéziumforrásnak számítanak. Ráadásul, ha ezeket a zöldségeket fogyasztod, akkor viszonylag kevés kalóriabevitellel juthatsz magnéziumhoz.

Spenótcurry csirkével

A recept eredetiét Mautner Zsófitól lestem el, amin némileg változtattam is. Többek között friss spenótból főztem, és én jobban szeretem lepirítva a csirkét, mintsem megfőzve, így az ...

Olajos magvak

A mandula, a földimogyoró, a dió, a tökmag és a napraforgómag mind fantasztikus magnéziumforrás. Tedd a müzliszeletedbe, a házi készítésű granoládba, a salátádba vagy éppenséggel fogyaszd őket magában. Az olajos magvak nagy mennyiségben tartalmaznak omega-zsírsavakat, de fehérjét is, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdagok, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen.

Sokgyümölcsös müzliszelet

Itt az ősz, rámjött az aszalhatnék. Mivel indítsuk a szezont, nyilván szilvával az olcsó, és egyszerű, ha az megy, akkor jöhet a füge, az utolsó szem barackok, birsalma...Szereztem ...

Granola házilag

A bolti granolákkal az a baj, hogy legtöbbször tele van cukorral, ezzel szemben a házilag készített verziónál mi tudjuk szabályozni, hogy mennyit adunk hozzá. Mert azért kell bele, hogy ...

Hófehérke saláta Bulgáriából

A bolgárok tzatzikije, amit a kapor és a dió tesz különlegessé, hideg, nyári uborkalevesük, a tarator saláta-változata. Eredetileg kígyóuborkával készül, de így szerintem ezerszer ...

Gyümölcsök

Rengeteg gyümölcsben is megtalálható a magnézium, többek között a banánban, a narancsban és a grapefruitban is. Ha viszont inkább a hazai gyümölcsöket részesíted előnyben, akkor almát és körtét érdemes többet fogyasztanod.

Banános brownie

Azért, hogy a váratlanul betoppanó vendégeket is imádni tudjuk. Azért, hogy egy spontán vendégségbe is örömmel menjünk. Azért, mert imádjuk a brownie-t. Mindannyian.

Sült körtés saláta

Tavaszias hangulatú saláta. Gyors és ideális ebéd vagy vacsora. A recept kisebb változtatásokkal a NLKonyha legfrissebb számából való.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásaink voltak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...