Az étrendkiegészítő, mely mellrákot és agydaganatot is okozhat

Egy friss kutatásból kiderült, hogy a nikotinamid-ribozid (NR) magas szintje tripla negatív mellrákot eredményezhet, és az agyba is adhat áttétet.

Növelheti a súlyos betegségek köztük a rák kialakulását a nikotinamid-ribozid (NR) fogyasztása, mely a B3 vitamin pótlására szolgál – figyelmeztetnek a Missouri Egyetem kutatói, melyet legújabb kutatási eredményeikre alapoznak.

Az étrendkiegészítő, mely mellrákot és agydaganatot is okozhat

Scitechdaily beszámolója szerint a korábbi tanulmányok arról szóltak, hogy az NR előnyösen befolyásolja a szív- és érrendszeri, anyagcsere- és neurológiai problémákat, az amerikai kutatók új tanulmánya azonban a készítmény hátulütőire hívja fel a figyelmet.

A vizsgálat során azt tapasztalták a kutatók, hogy az NR magas szintje nemcsak növelheti a tripla negatív emlőrák kialakulásának kockázatát – ennnél a típusnál a rosszindulatú daganatban lévő sejtek nem rendelkeznek az ösztrogén, a progeszteron, valamint a növekedési faktor (HER2) receptoraival –, de az áttétet is okozhat az agyban.

Az egyik kutató szerint, sokan vannak, akik csak azért szednek ilyesfajta étrendkiegészítőket, mert úgy gondolják, hogy ezek a szerek csak jótékonyhatással rendelkeznek. A szakember azonban felhívja a figyelmet: ezekről valójában még mindig nagyon keveset tudunk.

A szakemberek azt vizsgálták, hogy az NR mekkora szintje volt jelen a rákos sejtekben, a T-sejtekben és az egészséges szövetekben. Ehhez egy ultraszenzitív biolumineszcens képalkotáson alapuló új képalkotó technikát használtak, így valós időben figyelhették meg a folyamatokat. Azt találták, hogy minél magasabb volt az NR szintje, annál nagyobb volt az esély az emlőrák kialakulására.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...