9 gyógyító alapanyag a leggyakoribb orvosi panaszokra

Nem minden betegségre kell azonnal gyógyszert szedni, és most orvosok azt is elárulták, milyen természetes módokon segíthetsz magadon.

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korszakban élünk, amikor egy egyszerű náthába már nem halnak bele az emberek, és a fejfájástól kezdve a legtöbb betegségig létezik már gyógyszer. Nem kell azonban minden esetben elővenni a nehéztüzérséget, sok esetben a kisebb egészségügyi problémákon természetes módon is segíthetünk. Orvosok osztották meg a Delish kérésére a legjobb természetes gyógymódokat.

9 természetes étkezési gyógymód a leggyakoribb panaszokra

Gyömbér

Gyomorpanaszok esetén kiváló, enyhíti a hányingert és a hányást, illetve a gyomorgörcsöket és a puffadást.

A kutatások szerint a gyömbérben található kémiai vegyületek a gyomorban és bélben, illetve az agyban és az idegrendszerben fejtik ki hatásukat, hogy segítsenek enyhíteni a hányingert.

Sós víz

A torokfájást legtöbbször fertőzés okozza, ami általában magától elmúlik, de közben rendívül kellemetlen érzés. Körülbelül egy negyed-fél teáskanál sót oldj fel 200 ml vízben, és gargalizálj ezzel az oldattal naponta többször. A só egyfajta mágnesként működik, és magához húzza a felesleges folyadékot, ezzel csökkenti a duzzanatot, és segíti a nyálka fellazítását, ezáltal az oda nem való elemek, kórokozók kiürítését.

Kénmentes melasz

Ezt bizony a széklet fellazítására ajánlja egy orvos: napi egy teáskanálnyit keverj egyszerűen vízbe vagy más italba. Jó alternatíva várandósoknak, illetve van benne vas, vitamin (B6) és ásványi anyagok, így magnézium, réz, kalcium, foszfor, mangán és szelén. Cukorbetegek azonban nem fogyaszthatják!

Ecet

A szemölcsökkel is elbánhatsz egy orvos tanácsa szerint az ecettel: fogj egy kis vattát, áztasd ecetbe, és naponta többször kezeld vele a szemölcsöt. Ezeket ugyanis a bőr felső rétegében jelentkező fertőzés okozza, és valószínűleg az ecet savas közege mérgező az osztódó vírussejtekre nézve.

Barna rizs

Hasmenés esetén főzz barna rizst dupla adag vízben. Szűrd le, majd miután a víz kihűlt, idd meg, mivel ezzel pótolhatod a hasmenéssel elvesztett elektrolitokat.

Édesköménymag

Az édeskömény szélhajtó, vagyis képes a bélben lévő gázokat eltávolítani, ezen felül az egyik legjobb emésztésjavító gyógynövény.

Kakukkfű

A kakukkfű növényi fertőtlenítőszernek számít timoltartalma miatt. A száj egészségének javítása érdekében adj 2-3 csepp kakukkfű illóolajat fél csésze desztillált vízhez, és használd szájvízként minden reggel, fogmosás előtt. Kiváló a baktériumok és vírusok ellen, száműzi a rossz leheletet, és enyhítheti a mandulák duzzanatát is.

Oregánó

Gyulladás és gyomorpanaszok ellen kiváló, nem véletlen, hogy a hosszú életű görögök egyik kedvenc teája. Tegyél egy-két evőkanál friss vagy szárított oregánót 200 ml forró vízbe 10 percre. Maximum naponta három ilyen adagot ajánlott elfogyasztani.

Fahéj

A tea klasszikus ellenszere a megfázásnak, de érdemes egy kis fahéjjal megbolondítanod az alábbi módon. Tegyél egy csésze mézet egy steril edénybe, majd vízgőz fölött alacsony hőmérsékleten, óvatosan melegítsd 15 percig. Ügyelj, hogy ne forrjon fel. Ezután keverj bele három evőkanál fahéjat és egy teáskanál szegfűszeget, majd az egészet hagyd lehűlni. Keverj egy evőkanálnyi keveréket a forró vízbe, majd fogyaszd el.

A fenti természetes gyógymódok természetesen nem váltják ki az orvosi konzultációt és segítséget, ha a tünetek nem múlnak, feltétlenül keressük fel az orvosunkat!

Forrásunk volt.


Még több természetes praktikát itt találsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...