Jobb, ha ezeket jól átgondolod, mielőtt esőben grilleznél

Most eláruljuk, miként készülhetsz fel arra az esetre, ha a nyári grillparti napján épp esőre lehet számítani.

Tűkön ülve vártad a hétvégi grillpartit, de az időjárás keresztbe tett? Ha egy kis csapadék miatt nem is mondod le az összejövetelt, felmerül a kérdés, hogy vajon a grillezéssel ilyenkor mi a helyzet. Szabad esőben grillezni (persze hacsak nem úgy esik, mintha dézsából öntenék) vagy sem? Grillezés + eső = igen és nem. Mindjárt ki is fejtjük.

Jobb, ha tudod a következőket, mielőtt esőben grilleznél

Veszélyes, ha elektromos grillsütőt használsz esőben

Ez lényegében olyan, mintha elektromos kenyérpirítót használnál a zuhany alatt vagy a kádban.

Az elektromos készülékek értelemszerűen áramütést okozhatnak nedves környezetben, így mindenképp kerülendők az ilyen helyzetek!

Próbáld ki ezeket a fogásokat grillezéskor:

A víz szikrákat is okozhat, és túlmelegíthet egy elektromos készüléket vagy egy konnektort, ami pedig tüzet okozhat. De tegyük fel, hogy elektromos helyett pellet-, szén- vagy gázgrilled van.

Ebben az esetben nyugodtan grillezhetsz, ha esik az eső, csak tartsd a fedelet az étel fölött, hogy ne ázzon el. Szükség esetén viselj esőálló ruházatot, például esőkabátot és gumicsizmát.

Ha esik az eső, használj füstmentes elektromos grillsütőt beltéren

Beltéren füstmentes elektromos grillsütőt használj

Ne ess kétségbe, ha esik az eső, és csak elektromos grillsütőd van.

Ha füstmentes elektromos grillről van szó, akkor nyugodtan használhatod beltérben, például fedett garázsban vagy fedett teraszon, ahol az eső nem érheti a grillt. Annak érdekében, hogy megbizonyosodj arról, hogy az elektromos grill füstmentes, ellenőrizd a gyártó tájékoztatóját és a címkéket. Valahol szerepelnie kell a „füstmentes" vagy „beltéri" szavaknak.

Ne vidd azonban a füstös gáz- vagy faszéngrillt a házba vagy a garázsba.

Az otthonod napokig bűzleni fog, tűzveszélyes, és még a veszélyes szén-monoxid-szintje is kritikus szintet érhet el.

Készítsd el ezeket a fogásokat grillezéskor:

Grillkolbászos töltött cukkini

A cukkinit egy grillkolbászos-paradicsomos raguval töltöttük meg, amitől kifejezetten gazdag és testes ízvilága lett. Ne sajnáljuk a tetejéről a sajtot sem, amitől gyönyörű aranybarna ...

A grillparti a finom ételekről, jó hangulatról szól, de a legfontosabb, hogy mindenki számára biztonságos legyen, ezért érdemes megtenni a szükséges óvintézkedéseket, többek között rossz időjárás esetén, ahogy azt is érdemes megfontolni, hogy milyen a számodra legmegfelelőbb grillsütő.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasonló trükköket olvashatsz az alábbi cikkekben is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...