Ezért tisztítsd meg a faszenes grillt rögtön sütögetés után

Lassan itt a nyári meleg, és előkerülnek a kerti bútorok, velük együtt pedig a bográcsozás és grillezés tartozékai is. Van egy dolog, amire sokan nehezen szánják rá magukat, ez pedig a grillsütő tisztítása... Ha te sem a fanatikus grillsütő-takarítók közé tartozol, akkor most megosztjuk veled, miért lenne fontos a használat utáni azonnali tisztítása.

A grillezés mindenkinek mást jelent, de egy biztos: sok türelem kell hozzá. Ez pedig nemcsak az előkészületeket jelenti, hanem a jóllakottság utáni takarítást is. Könnyen felejthető pont, hiszen kinek van kedve megszabadítani a grillsütőt a ragacsos, odaszáradt húspáctól? Ha érdekel, miért fontos megtisztítani a grillsütőt, akkor olvass tovább!

A grillsütő megtisztítása azért is fontos, mert a következő grillezés alkalmával így fogsz tudni ízletes ételeket készíteni higiénikusan.

Nemcsak gusztustalan, mikor előkerül a grillsütő, és még a tavalyi maradékot kell levakargatni róla, de az egészségre is veszélyes.

Éppen ezért, ha tehetjük, használat után minél hamarabb kezdjük el a tisztítását, hogy ne száradhasson rá a maradék zsír és szén.

Használat után minél hamarabb kezdjük el a tisztítást, hogy ne száradhasson rá a maradék

Takarítási praktikák

Mivel nem könnyű a grillrács minden részéhez hozzáférni, ezért extra praktikákat is bevethetsz. Ha rögtön a használat után, a már kihült rácsokat becsomagolod egy újságpapírba, majd leöntöd vízzel, és egy éjszakát a szabad levegőn pihenteted, akkor másnap egy szivaccsal a nehezen hozzáférhető részeket is tisztára suvickolhatod.

Még hatékonyabb, ha a vizet szódabikarbónával, hamuval vagy kávézaccal kevered fele-fele arányban.

Ilyenkor hagyd rászáradni ezt az egyveleget, majd öblítsd le vízzel. Amit még a sütés előtt megtehetsz, hogy kevésbé tapadjon le a készülő étel a felületre, az az, hogy egy krumplit félbevágsz, és ezzel lekened. Se a hús, se a hal és a grillsajt nem fog annyira rátapadni.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...