4 egészséges halféle a slágerfajtákon túl – így készítsd őket!

Itt az ideje, hogy kipróbálj mást is a slágerhalakon kívül! Ezek a fajták nagyon egészségesek, és legalább annyira finomak, mint népszerű társaik.

A halételek nagyon egészségesek, hiszen tele vannak omega-3 zsírsavval, amik védik a szívet, illetve D-vitaminnal is, ami segít megelőzni a rákos megbetegedéseket, emellett gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású is. Továbbá B-vitamint is tartalmaznak, amely védi az idegrendszerünket.

Bár rengeteg jótékony hatása van, valamiért itthon még mindig nagyon kevesen fogyasztanak rendszeresen halat, pedig hetente egyszer jó lenne, ha a tányérra kerülne. Ha nem szeretnénk állandóan drága lazacot vagy kétes eredetű pangáziuszt vásárolni, akkor érdemes lehet kilátogatni néha egy-egy piacra vagy halpiacra, ahol rengeteg izgalmas fajtával találkozhatunk.

Szürke harcsa

Ez a fehér húsú fajta könnyen felhasználható, és nagyon könnyed az íze. Minden fontos tápanyagot tartalmaz, így megtalálhatóak benne a különböző vitaminok és zsírsavak. Készíts belőle harcsapaprikást, pácold be és grillezd meg, vagy rántsd ki a vasárnapi ebédre.

Szürkeharcsa en papillote

Ha hal, akkor a szürkeharcsa az egyik nagy kedvencünk. Fantasztikusan finom fehér húsa van, ami nem is kíván más ízesítést a só-bors pároson kívül. És persze tálaláskor egy ...

Fogassüllő

Ez a balatoni halfajta az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Húsa fehér, finom, könnyű a gyomornak, kellemes, nem túl karakteres ízű, és csak kissé szálkás. Ára is nagyon barátságos, ugyanis kilónként 2 ezer forintért már kapható a különböző halpiacokon. Mivel nem karakteres az íze, így szinte bármilyen fogás elkészíthető belőle.

Szendvicskrém süllőből

Karácsony este süllőt sütöttem bormártással. Amikor az ember egészben süti a süllőt, szinte óhatatlan a maradék. A két egész süllőből ezúttal egy fél megmaradt. Eddig salátát ...

Pisztráng

Ezt a fajtát akár nagyobb áruházakban is beszerezheted, körülbelül 2-3 ezer forint kilogrammonként. A pisztrángnak nagyon puha a húsa, és bár a közepesen szálkás fajtába tartozik, sütés után ezek könnyen eltávolíthatóak.

Papírban sült pisztráng

Ez egy ilyen "bedobom a sütőbe osz'jóvan" recept. A ráfordított idő ugyanakkor hatványozottan ellentétes arányban áll az ízével. Karácsonyra is ajánlom, akár elő-, akár ...

Egészben sült pisztráng

Ha valami egyszerűt és könnyedet készítenénk az ünnepekre, ez az egészben sült pisztráng tökéletes választás lehet. Csodálatosan passzol salátához, krumplikörethez és ...

Csuka

Az előző egyedekhez képest a csukának sokkal markánsabb az íze, azonban jól elkészítve ez az előnyére válhat. Az egész hal ára 2-3 ezer forint, a filézett valamivel több, 4 ezer forint körül mozog kilónként.

Töltött csukaleves

Édesapám leírásából ismertem meg az ételt, amit édesanyja, az az nagymamám készített valamikor nagyon-nagyon régen. Mivel népes volt a család, a főtt töltött csukát vagy csukákat ...

Fehérboros töltött csuka

Horgászember lévén, amit megfogunk azt megesszük. A nagy kérdés most is: Hogyan? Valami új és izgalmas ízre volt szükség. Hosszas keressgélés után az egyik barátom Z1 ajánlotta, és ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több hal:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...