Itt az idő, hogy az unalomig ismételt krumpli- és rizsköretek helyett valami újabb és egészségesebb kerüljön az asztalra. Kell a változatosság a babának is!
Vajas kelkáposzta (1 éves kortól)
Hozzávalók
- 75 dkg tisztított kelkáposzta
- annyi zöldségleves, hogy a káposztát éppen elfedje
- 3 dkg vaj
- őrölt szerecsendió
- 2 hámozott, nyers (de főtt is lehet), reszelt burgonya
Elkészítés
- A káposztát megmossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk.
- A majdnem forró vajban átforgatjuk és zöldséglében, lassú tűzön, lefedve, puhára pároljuk.
- Amikor puha, a leveleket tányérra szedjük, így könnyebb a levét a reszelt burgonyával sűríteni.
- Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük.