A legtöbb éttermi jégkockakészítő gép hemzseg a baktériumtól

Szakértők szerint egyes éttermek és bárok jégkockakészítő gépei baktériumokkal terheltek, ami komoly higiéniai kockázatot jelenthet.

A Rizikometer, amely élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozik, friss Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy az éttermekben használt jégkockák nagy része baktériumokkal szennyezett lehet – írja a HáziPatika oldala.

Egészségre káros baktériumok lehetnek az éttermi jégkockákban

A jégkockakészítő gépek tele vannak kórokozókkal

A német hatóságok nemrég az éttermekben és bárokban használt jégkockakészítő gépek tisztaságát vizsgálták meg, amiből az derült ki, hogy az eszközök jelentős része baktériumokkal szennyezett, számolt be a hírről az Ökotest oldala.

A szakértők összesen 244 mintát vizsgáltak meg, melyek közül 47-ben határérték feletti mikrobaszámot mértek.

A részletes elemzés többféle kórokozó baktérium (Enterococcus, E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfringens és coliform baktérium) jelenlétét is bizonyította.

Miként lehet megszabadulni a baktériumoktól?

A megoldás természetesen a magas szintű és megfelelő higiénia betartása.

Ha a szóban forgó jégkockakészítő gépeket rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik, akkor ezzel az egészségre ártalmas baktériumok jelenlétét is csökkenthetik. Szintén fontos, hogy a jégkockák készítéséhez használt víz csak rövid ideig legyen a gépben!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...