A legtöbb éttermi jégkockakészítő gép hemzseg a baktériumtól

Szakértők szerint egyes éttermek és bárok jégkockakészítő gépei baktériumokkal terheltek, ami komoly higiéniai kockázatot jelenthet.

A Rizikometer, amely élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozik, friss Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy az éttermekben használt jégkockák nagy része baktériumokkal szennyezett lehet – írja a HáziPatika oldala.

Egészségre káros baktériumok lehetnek az éttermi jégkockákban

A jégkockakészítő gépek tele vannak kórokozókkal

A német hatóságok nemrég az éttermekben és bárokban használt jégkockakészítő gépek tisztaságát vizsgálták meg, amiből az derült ki, hogy az eszközök jelentős része baktériumokkal szennyezett, számolt be a hírről az Ökotest oldala.

A szakértők összesen 244 mintát vizsgáltak meg, melyek közül 47-ben határérték feletti mikrobaszámot mértek.

A részletes elemzés többféle kórokozó baktérium (Enterococcus, E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfringens és coliform baktérium) jelenlétét is bizonyította.

Miként lehet megszabadulni a baktériumoktól?

A megoldás természetesen a magas szintű és megfelelő higiénia betartása.

Ha a szóban forgó jégkockakészítő gépeket rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik, akkor ezzel az egészségre ártalmas baktériumok jelenlétét is csökkenthetik. Szintén fontos, hogy a jégkockák készítéséhez használt víz csak rövid ideig legyen a gépben!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!