Bebizonyították, hogy ez a fogyás legegyszerűbb módja

Csupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.

Egy frissen készült kutatásban az időkorlátozott étkezést (TRE) vetették össze a normál étkezési (UEP) mintával. A beérkezett adatok alapján kiderült, hogy attól függően, melyik étkezést követjük, változik a kalóriabevitelünk. A Johns Hopkins Egyetem szakemberei által vezetett kutatócsoport 41 felnőtt embert vont be a vizsgálatokba. Az alanyok mind vagy elhízottak vagy cukorbetegek voltak.

Bebizonyították, hogy ez a fogyás legegyszerűbb módja

Az alanyokat ezután TRE/UEP-csoportokra bontották, és mindenkihez illesztettek egy izokalorikus – kalóriaillesztett – étrendet.

– írja a hvg.hu.

Valamennyi csoportnál megfigyelhető volt a fogyás, azonban az időkorlátozottba tartozók átlagosan 2,3, míg az UEP-csoport 2,6 kg-ot adott le – előbbiek délután 1 óra előtt vitték be a legtöbb kalóriát, míg utóbbiak az este folyamán.

Ez tehát azt jelenti, hogy az időkorlátozott étkezés a normállal szemben igazából nem járul hozzá a fogyáshoz. Ebből arra lehet következtetni, hogy a korábbi tanulmányokban a kalóriabevitel csökkenésére lehetett bármilyen hatása a TRE-nek.

A szakértők szerint tehát, ha a táplálékfelvétel össze van hangolva a két csoport között, és a bevitt kalória is folyamatosan szinten van tartva, akkor az időkorlátozott étkezés önmagában nem fokozza a fogyást. Az idősáv azonban segíthet abban bizonyos embereknek, hogy mérsékeljék a kalóriabevitelüket.

Az időkorlátozott étkezést sokkal könnyebb betartani, mint a kalóriákat számolgatni, hiszen ez esetben csak arra kell figyelni, mikor lehet étkezni és mikor nem.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...