Bebizonyították, hogy ez a fogyás legegyszerűbb módja

Csupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.

Egy frissen készült kutatásban az időkorlátozott étkezést (TRE) vetették össze a normál étkezési (UEP) mintával. A beérkezett adatok alapján kiderült, hogy attól függően, melyik étkezést követjük, változik a kalóriabevitelünk. A Johns Hopkins Egyetem szakemberei által vezetett kutatócsoport 41 felnőtt embert vont be a vizsgálatokba. Az alanyok mind vagy elhízottak vagy cukorbetegek voltak.

Bebizonyították, hogy ez a fogyás legegyszerűbb módja

Az alanyokat ezután TRE/UEP-csoportokra bontották, és mindenkihez illesztettek egy izokalorikus – kalóriaillesztett – étrendet.

– írja a hvg.hu.

Valamennyi csoportnál megfigyelhető volt a fogyás, azonban az időkorlátozottba tartozók átlagosan 2,3, míg az UEP-csoport 2,6 kg-ot adott le – előbbiek délután 1 óra előtt vitték be a legtöbb kalóriát, míg utóbbiak az este folyamán.

Ez tehát azt jelenti, hogy az időkorlátozott étkezés a normállal szemben igazából nem járul hozzá a fogyáshoz. Ebből arra lehet következtetni, hogy a korábbi tanulmányokban a kalóriabevitel csökkenésére lehetett bármilyen hatása a TRE-nek.

A szakértők szerint tehát, ha a táplálékfelvétel össze van hangolva a két csoport között, és a bevitt kalória is folyamatosan szinten van tartva, akkor az időkorlátozott étkezés önmagában nem fokozza a fogyást. Az idősáv azonban segíthet abban bizonyos embereknek, hogy mérsékeljék a kalóriabevitelüket.

Az időkorlátozott étkezést sokkal könnyebb betartani, mint a kalóriákat számolgatni, hiszen ez esetben csak arra kell figyelni, mikor lehet étkezni és mikor nem.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...