A trükk, amivel tovább marad friss a citrom

Nálad is gyorsan penészedésnek indul a citrom? Lehetséges, hogy rosszul tárolod!

A citrom egy remek gyümölcs, mely tele van hasznos tápanyagokkal, így érdemes belőle gyakran fogyasztani. Akad azonban egy hátránya is: igencsak gyorsan romlásnak indul, ha nem megfelelően tároljuk a citromot. 

A trükk, amivel tovább marad friss a citrom

Sokan gyümölcstálban tárolják a citromot. Persze teljesen megértjük őket, hiszen igazán remekül mutat sárga színe miatt a narancs, a kivi és a banán mellett. Ez azonban a legrosszabb, amit tehetünk.

Anina von Haeften, a Farm to the People élelmiszer-kiszállítási szolgáltatás társalapítója azt javasolja, hogy a legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a citromot is a hűtőszekrényben a legjobb tárolni.

Tarthatjuk a pulton, de itt hamar elkezd kiszáradni. A pulton körülbelül egy hétig, a hűtőszekrényben pedig akár egy hónapig is eláll a citrom.

Ha a citromot hűtőszekrényben tároljuk, tegyük egy légmentesen záródó edénybe, így lédúsabb marad, és hosszabb ideig megőrzi nedvességtartalmát. Ha mégis van éretlen (zöld) citromunk, addig rakjuk a pultra, amíg meg nem sárgul, majd tegyük be a hűtőszekrénybe. Ha a citromot hűtőszekrényben tároljuk, akkor nemcsak hosszabb ideig áll el, hanem megőrzi a héj puha textúráját és ízét is

 – mondta a szakértő.

Tehát bármennyire is jól mutat a pulton, a legjobb, ha a hűtőbe tesszük a kis sárga gyümölcsöt.

Forrásunk volt.


Ezeket a tippeket is érdemes megfogadni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...