A trükk, amivel tovább marad friss a citrom

Nálad is gyorsan penészedésnek indul a citrom? Lehetséges, hogy rosszul tárolod!

A citrom egy remek gyümölcs, mely tele van hasznos tápanyagokkal, így érdemes belőle gyakran fogyasztani. Akad azonban egy hátránya is: igencsak gyorsan romlásnak indul, ha nem megfelelően tároljuk a citromot. 

A trükk, amivel tovább marad friss a citrom

Sokan gyümölcstálban tárolják a citromot. Persze teljesen megértjük őket, hiszen igazán remekül mutat sárga színe miatt a narancs, a kivi és a banán mellett. Ez azonban a legrosszabb, amit tehetünk.

Anina von Haeften, a Farm to the People élelmiszer-kiszállítási szolgáltatás társalapítója azt javasolja, hogy a legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a citromot is a hűtőszekrényben a legjobb tárolni.

Tarthatjuk a pulton, de itt hamar elkezd kiszáradni. A pulton körülbelül egy hétig, a hűtőszekrényben pedig akár egy hónapig is eláll a citrom.

Ha a citromot hűtőszekrényben tároljuk, tegyük egy légmentesen záródó edénybe, így lédúsabb marad, és hosszabb ideig megőrzi nedvességtartalmát. Ha mégis van éretlen (zöld) citromunk, addig rakjuk a pultra, amíg meg nem sárgul, majd tegyük be a hűtőszekrénybe. Ha a citromot hűtőszekrényben tároljuk, akkor nemcsak hosszabb ideig áll el, hanem megőrzi a héj puha textúráját és ízét is

 – mondta a szakértő.

Tehát bármennyire is jól mutat a pulton, a legjobb, ha a hűtőbe tesszük a kis sárga gyümölcsöt.

Forrásunk volt.


Ezeket a tippeket is érdemes megfogadni!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...