A citrom egy remek gyümölcs, mely tele van hasznos tápanyagokkal, így érdemes belőle gyakran fogyasztani. Akad azonban egy hátránya is: igencsak gyorsan romlásnak indul, ha nem megfelelően tároljuk a citromot.
Sokan gyümölcstálban tárolják a citromot. Persze teljesen megértjük őket, hiszen igazán remekül mutat sárga színe miatt a narancs, a kivi és a banán mellett. Ez azonban a legrosszabb, amit tehetünk.
Anina von Haeften, a Farm to the People élelmiszer-kiszállítási szolgáltatás társalapítója azt javasolja, hogy a legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a citromot is a hűtőszekrényben a legjobb tárolni.
Tarthatjuk a pulton, de itt hamar elkezd kiszáradni. A pulton körülbelül egy hétig, a hűtőszekrényben pedig akár egy hónapig is eláll a citrom.
Ha a citromot hűtőszekrényben tároljuk, tegyük egy légmentesen záródó edénybe, így lédúsabb marad, és hosszabb ideig megőrzi nedvességtartalmát. Ha mégis van éretlen (zöld) citromunk, addig rakjuk a pultra, amíg meg nem sárgul, majd tegyük be a hűtőszekrénybe. Ha a citromot hűtőszekrényben tároljuk, akkor nemcsak hosszabb ideig áll el, hanem megőrzi a héj puha textúráját és ízét is
– mondta a szakértő.
Tehát bármennyire is jól mutat a pulton, a legjobb, ha a hűtőbe tesszük a kis sárga gyümölcsöt.
Ezeket a tippeket is érdemes megfogadni!