Ne dobd ki a banánhéjat, csinálj belőle inkább lisztet

A banánhéjából kiváló lisztet lehet készíteni, mely sokkal egészségesebbé teszi a péksüteményeket.

Egy friss tanulmány azt állítja, hogy ha a banánhéjat blansírozzuk, megszárítjuk, és lisztté őröljük, akkor kiváló péksüteményeket készíthetünk belőle, sőt akár még finomabbak is lehetnek.

Ne dobd ki a banánhéjat, csinálj belőle inkább lisztet

A tanulmány szerzői azt állítják, hogy nemcsak az íze lesz jobb, ha banánhéjból készült lisztet teszünk hozzá, de sokkal magasabb lesz a rost-, magnézium-, kálium- és antioxidánstartalma, mint a hagyományos lisztből készültnek. Van azonban egy hátránya a dolognak, hogy a magas rosttartalma miatt bebarnulnak az ételek, de ha a sütéshez 7,5 százaléknyi banánhéjlisztet adunk, az eredmény máris kellemesebb.

Bár a tanulmány csak a péksüteményekre vonatkozott, az eredmény alapján úgy tűnik, kenyereket és süteményeket is érdemes lehet belőle készíteni.

Ez az új felfedezés egyébként nemcsak egészségesebbé teheti a táplálkozást, de az ételpazarlást is visszaszoríthatja. A megvásárolt banánnak ugyanis nagyjából a 40 százalékát teszi ki a héj, amit a legtöbben egyszerűen csak kidobnak.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...