<strong>1. Körte</strong><br><br>Az airfryerben sütött körte tökéletes harapnivaló azok számára, akik szeretnek a konyhában sürögni-forogni, de elkerülnék a sütő bekapcsolásával járó felhajtást. A képen látható körték ugyanis mindössze 10 perc alatt elkészülnek. Ha szívesen kipróbálnád, akkor először is keverj össze egy tálban őrölt fahéjat és cukrot, majd szórd ezt a keveréket a körtére. Ezután tegyél egy-egy evőkanál vajat a gyümölcsökre, illetve egy kevés darált diót is. Süsd őket 190 fokon 10 percig. Közvetlenül tálalás előtt locsold meg mézzel a <a href="https://www.nosalty.hu/ajanlo/7-tipp-hogyan-keszits-gozolgo-parolt-kortet-hideg-teli-napokra">körtéket</a>. A végeredmény isteni lesz!
<strong>2. Ananász</strong><br><br>Garantáljuk, hogy a forrólevegős sütőben elkészített ananász mindenkit levesz majd a lábáról, itt az ideje, hogy te is kipróbáld: keverj össze barna cukrot, őrölt fahéjat, őrölt gyömbért, őrölt szerecsendiót és őrölt szegfűszeget egy nagy keverőtálban (egy csepp rumot is használhatsz). Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd 5 percig az ananászokat. Ha letelt az idő, akkor kend be a szeleteket a fűszeres keverékkel, majd 200 fokon süsd őket további 3 percig. Tálaláskor egy gombóc fagyit is tehetsz az <a href="https://www.nosalty.hu/ajanlo/friss-ananasz-vasarlas-tropusi-gyumolcs-egesz-ananasz-konzerv">ananász</a> mellé!
<strong>3. Szárított mangó</strong><br><br>Egy különleges és egészséges nassolnivalóra vágysz? Akkor miért nem próbálod ki a forrólevegős sütőben szárított mangót? Az airfryer nagyszerű módja a mangó szárításának, és kicsivel gyorsabb is, mint a sütő használata, így hamar falatozhatsz majd az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag gyümölcsből. Ehhez melegítsd elő a forrólevegős sütőt 70 fokra. Vágd fel a mangót vékony szeletekre, távolítsd el a magot és a héjat. Ezután helyezd el a szeleteket az airfryer sütőkosarába, majd süsd őket körülbelül 2,5-3 órán át. Az elkészült mangót hozzáadhatod joghurthoz, zabpehelyhez vagy turmixokhoz is.
<strong>4. Szárított görögdinnye</strong><br><br>Bizony, még görögdinnyét is lehet forrólevegős sütőben szárítani. Hogyan? Kezdd azzal, hogy a görögdinnyét vékony szeletekre vágod. Helyezd a szeleteket a kosárba vagy tálcára, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Melegítsd elő az airfryert 50-60 fokra, és süsd a szeleteket körülbelül 3,5 órán keresztül. A tényleges idő változhat a szeletek vastagsága és a görögdinnye víztartalma miatt. Az elkészült gyümölcsszeleteket ajánlott légmentesen záródó dobozban tárolni.
<strong>5. Őszi/vagy sárgabarack</strong><br><br>A barack pár perc alatt elkészül az airfryerben. Először is melegítsd elő a forrólevegős sütőt 180 fokra. Egy kis tálban keverj össze vajat, cukrot és fahéjat. Vágd félbe a barackokat, és távolítsd el a magokat belőlük. Helyezd őket a kosárba, majd süsd 10 percig a gyümölcsöket. Ha letelt az idő, akkor óvatosan nyisd ki a légsütőt, és egy nagy kanál segítségével fordítsd meg a barackokat, majd helyezz egy kanál vajas keveréket mindegyikbe. Süsd további 3-5 percig őket. Tálald a sült barackokat melegen, fagylalttal vagy a kedvenc piskótáddal!