Egyik kedvenc gyümölcsünkből készül a legjobb gyomornyugtató tea

Ha megtudod, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik az egyik kedvenc gyümölcsünk levele, akkor ezentúl nemcsak a húsát és a levét fogod felhasználni.

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja. A világ egyik legnépszerűbb gyümölcséről van szó, amelyet nagy becsben tartunk, hiszen fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetünkre. De mi a helyzet a kidobásra kárhoztatott leveleivel? Valószínűleg nem tudtad, de rendkívül egészséges, gyógyhatású tea készülhet belőlük (csakis az egészséges és vegyszermentes levelekből)! A következőben kitérünk arra, hogy miként kell elkészíteni a szuper egészséges almalevél teát és, hogy miért érdemes gyakran fogyasztani.

Az almalevéltea enyhíti a gyomorpanaszokat

Az almalevél sokkal egészségesebb, mint gondolnád

Több kutatás is bebizonyította, hogy az almalevélben jelentős mennyiségű vitamin és ásványi anyag található. Ilyen például a C-vitamin, a K-vitamin, a kálcium, a magnézium és a kálium.

Ebből következik, hogy az almalevéltea rendszeres fogyasztása fenntartja az immunrendszer egészségét, erősíti a csontokat, és segít a vérnyomás szabályozásában.

Ezenfelül az almalevéltea segít enyhíteni a gyomorproblémákat, mint például a puffadás, a hasmenés, a székrekedés és a gyomorégés. Miért? Többek között azért, mert az almalevelek tanninokat tartalmaznak, melyek összehúzzák a szöveteket, csökkentve ezzel a gyulladást és irritációt a gyomor nyálkahártyájában.

Az almalevéltea megannyi jótékony hatással rendelkezik

Az almalevéltea továbbá olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például a flavonoidok és fenolos vegyületek, amelyek semlegesítik a szervezetben lévő káros szabad gyököket, így csökkentve a gyulladást a gyomornyálkahártyában. Sőt néhány tanulmány szerint az almalevelekben található bizonyos vegyületek enyhe gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Így készítsd el az almalevélteát

Hozzávalók:

  • 2-3 teáskanál szárított almalevél/2 friss almalevél
  • 230 milliliter forró víz
  • Méz vagy citromlé az ízesítéshez

Elkészítés:

  • Forrald fel a vizet, majd hagyd lehűlni egy kicsit.
  • Ha szárított almalevelet használsz, akkor tedd az almaleveleket egy teafilterbe vagy egy teafűszűrőbe.
  • Öntsd rá a forró vizet az almalevelekre.
  • Fedd le a csészét, és hagyd állni nagyjából 5-7 percig.
  • Ízesítsd mézzel vagy citromlével a teát.

Almás pite pop tart

Két iskola találkozik ebben a receptben: az amerikai és a magyar almás pitét ötvöztem, így született meg az alábbi omlós tésztájú, krémes töltelékkel megáldott sütemény. ...

Rácsos almás pite

Egy igazi, nagybetűs KLASSZIKUST hoztunk nektek, mégpedig a rácsos almás pitét. Ez a megunhatatlan kedvenc nem véletlenül kap helyet a legtöbb ország desszertérképén, hiszen pár ...

Fontos azonban megjegyezni, hogy az almalevéltea csak enyhítheti a gyomorproblémákat, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Ha súlyos vagy tartós gyomorpanaszaid vannak, fontos szakemberhez fordulni a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...