Egyik kedvenc gyümölcsünkből készül a legjobb gyomornyugtató tea

Ha megtudod, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik az egyik kedvenc gyümölcsünk levele, akkor ezentúl nemcsak a húsát és a levét fogod felhasználni.

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja. A világ egyik legnépszerűbb gyümölcséről van szó, amelyet nagy becsben tartunk, hiszen fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetünkre. De mi a helyzet a kidobásra kárhoztatott leveleivel? Valószínűleg nem tudtad, de rendkívül egészséges, gyógyhatású tea készülhet belőlük (csakis az egészséges és vegyszermentes levelekből)! A következőben kitérünk arra, hogy miként kell elkészíteni a szuper egészséges almalevél teát és, hogy miért érdemes gyakran fogyasztani.

Az almalevéltea enyhíti a gyomorpanaszokat

Az almalevél sokkal egészségesebb, mint gondolnád

Több kutatás is bebizonyította, hogy az almalevélben jelentős mennyiségű vitamin és ásványi anyag található. Ilyen például a C-vitamin, a K-vitamin, a kálcium, a magnézium és a kálium.

Ebből következik, hogy az almalevéltea rendszeres fogyasztása fenntartja az immunrendszer egészségét, erősíti a csontokat, és segít a vérnyomás szabályozásában.

Ezenfelül az almalevéltea segít enyhíteni a gyomorproblémákat, mint például a puffadás, a hasmenés, a székrekedés és a gyomorégés. Miért? Többek között azért, mert az almalevelek tanninokat tartalmaznak, melyek összehúzzák a szöveteket, csökkentve ezzel a gyulladást és irritációt a gyomor nyálkahártyájában.

Az almalevéltea megannyi jótékony hatással rendelkezik

Az almalevéltea továbbá olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például a flavonoidok és fenolos vegyületek, amelyek semlegesítik a szervezetben lévő káros szabad gyököket, így csökkentve a gyulladást a gyomornyálkahártyában. Sőt néhány tanulmány szerint az almalevelekben található bizonyos vegyületek enyhe gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Így készítsd el az almalevélteát

Hozzávalók:

  • 2-3 teáskanál szárított almalevél/2 friss almalevél
  • 230 milliliter forró víz
  • Méz vagy citromlé az ízesítéshez

Elkészítés:

  • Forrald fel a vizet, majd hagyd lehűlni egy kicsit.
  • Ha szárított almalevelet használsz, akkor tedd az almaleveleket egy teafilterbe vagy egy teafűszűrőbe.
  • Öntsd rá a forró vizet az almalevelekre.
  • Fedd le a csészét, és hagyd állni nagyjából 5-7 percig.
  • Ízesítsd mézzel vagy citromlével a teát.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az almalevéltea csak enyhítheti a gyomorproblémákat, és nem helyettesíti az orvosi kezelést. Ha súlyos vagy tartós gyomorpanaszaid vannak, fontos szakemberhez fordulni a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek