<strong>1. Rizs</strong><br><br>A rizsnek nem véletlenül van szüksége nedves környezetre a tökéletes állag eléréséhez, amit az airfryer nem fog tudni biztosítani neki. Még ha speciális serpenyőbetétet és extra vizet is használsz, sosem lesz olyan, mint amit a jól bevált módszerrel készítenél.<br>
<strong>2. Sajt</strong><br><br>Habár a halloumi és a brie sajt első osztályúra sül az airfryerben, az egyéb sajtok jobb, ha elkerülik az olaj nélküli légkeveréses sütőt. Hacsak nem egy ragacsos, füstös masszát és nem kevés takarítást szeretnénk végeredményképp. Ha mégis az airfryer mellett döntenénk, akkor alufóliával vagy sütőpapírral béleljük ki az alját, de figyeljünk arra, hogy ne érjen fel az eszköz széléig.<br>
<strong>3. Bundás ételek</strong><br><br>Egy rántott hal vagy párizsias csirkemell airfryerben való sütésétől mindenkit óva intenék. A ropogós külső elmarad, de még az sem biztos, hogy a bunda rajta marad az adott ételen. Inkább csendesen lecsordogál róla, a gép belseje felé véve az irányt, hogy aztán hosszas takarítással boldogítson.<br>
<strong>4. Tojás</strong><br><br>Érdemes a hagyományos módon főzővízbe tenni a tojást, ha főtt tojás a cél, és nem az airfryerben próbálkozni, ugyanis az itt készült főtt tojás gumiszerű, rágós állagot kapna.<br><br>
<strong>5. Muffin</strong><br><br>Többféle sütemény is, mint a kekszfélék vagy a fánk is működnek airfryerben, viszont muffin sütésével soha ne próbálkozz. Belül keményre, szárazra sül, míg kívül olyan ropogós lesz, hogy a fogaid bánhatják. Érdemes a légkeveréses, hagyományos sütőnél maradni, ha igazi muffinélményt szeretnénk.<br>