A huffpost internetes portál összegyűjtötte, melyek a legpiszkosabb helyek az élelmiszerboltokban. Nézzük ezeket szépen, sorban!

A bevásárlókocsik és a kosarak fogantyúi
Több kutatás támasztotta alá, hogy a bevásárlókocsik és -kosarak fogantyúin hemzsegnek a baktériumok, köztük olyanok, amelyek élelmiszer eredetű betegségeket okozhatnak, mint az E. coli vagy az S. aureus.
Kimért élelmiszerek
A kimérve vásárolható élelmiszerek tárolóit gyakran és sokan megérintik, így kiváló táptalajt biztosítanak a baktériumok elszaporodásának.
Zöldség- és gyümölcspult
A gyümölcsök és zöldségek mosás nélkül érkeznek a boltok polcaira, és attól függően, hogy honnan származnak, műtrágyával permetezik őket, amiben E.coli baktériumok lehetnek.
Hűtők
A hűtők fogantyúi a mikrobák melegágyai, köszönhetően az ajtók kinyitásához szükséges nyomásnak. Ha egy mód van rá, ne középen fogjuk meg a fogantyút, mert elsőkörben mindenki arra nyúl rá.
Önkiszolgáló pénztár
A mikrobák átvitelének kulcsa a nyomás, így a legpiszkosabb hely egy élelmiszerboltban az önkiszolgáló kassza, illetve az érintőképernyő és a PIN-pad a pénztárnál. Ezeket a felületeket ritkán fertőtlenítik, pedig folyamatosan nyomkodjuk őket.
Kasszák szállítószalagjai
A kasszasoron lévő szállítószalagot ritkán tisztítják, ha egyáltalán tisztítják, ráadásul kőolajalapú PVC-ből készül.
A Nemzetközi Élelmiszervédelmi Szövetség tanulmánya kimutatta, hogy általában az élesztő- és a penészgombák illetve a coliform baktériumok élnek és szaporodnak el ezeken a szalagokon.
További cikkeink a témában:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!